На Макарівщині виявлено незаконне перевезення деревини

0

11 та 12 жовтня 2021 року в с.Небелиця і в с.Ніжиловичі Бучанського району Київської області були виявлені незаконні вирубки дерев. Громадяни України перевозили дерева породи сосна без відповідних документів.
Більшість населення купує дрова, але є люди, які обирають незаконний шлях забезпечення деревиною. Вони завдають шкоди лісовому господарству і самовільно пиляють дерева та вивозять з лісу дрова. Незаконним є і перевезення дров без належних документів. З метою протидії такій вирубці лісу, лісова охорона Макарівського лісового господарства проводить постійні рейди патрулювання лісів щодо незаконної вирубки деревини та перевіряє у водіїв документацію на її перевезення.
ДП «Макарівське лісове господарство» попереджає порушників: за незаконну порубку, пошкодження, знищення лісових культур, молодняка, перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев, передбачена відповідальність:
відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 510 до 1020 гривень. Крім того, лісопорушник відшкодовує нанесені ним збитки лісовому господарству.
Відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України за незаконну порубку лісу визначені такі покарання: штраф – від 17000 до 25500 гривень, або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років, або позбавлення волі на термін до трьох років з конфіскацією незаконно добутого.
Додатково повідомляємо, що придбання незаконно здобутого також тягне за собою відповідальність!
Затримано зловмисників, які незаконно перевозили деревину.
ДП «Макарівське лісове господарство»

Додати коментар