ПОВЕРНЕННЯ ЛИСТІВ МЕШКАНЦЯМ ВІТРІВКИ

0

16 жовтня проект «НепрOSTі листи» вдруге завітав до Пашківки. Якщо у червні листи отримували мешканці Пашківки, то тепер черга дійшла і до жителів Вітрівки. Захід з повернення рідним та близьким символічних копій листів відбувся у приміщенні Пашківського Будинку культури за ініціативи кампанії «Пам’ять Нації» та Макарівського районного історико-краєзнавчого музею.

Саме свято пройшло за активної участі Пашківської сільської ради, Пашківської ЗОШ І–ІІІ ст. та аматорсього колективу «Горлиця». Зокрема, захід не був би реалізованим без допомоги Пашківської сільської голови Ольги Кравчук та в.о. директора Пашківської ЗОШ Таміли Запотічної. Цього дня 21 родині колишніх остарбайтерів, що мешкають у Вітрівці та Пашківці, директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею Віталій Гедз передав 29 листів, які не могли дійти за вказаною адресою понад 75 років.

Повернення листів було дуже тепло сприйняте місцевими мешканцями. Емоції від читання дітьми, онуками та правнуками тих, хто писав листи з Німеччини, – просто зашкалюють. Учні Пашківської школи максимально вживалися в роль авторів листів, коли зачитували їх зі сцени. Виступив перед присутніми кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України НАН України, ведучий радіо «Культура» Олександр Алфьоров. Він під час своєї промови наголосив, що відновлення нашої історичної пам’яті має починатися не в останню чергу з мікроісторій сімей. Також присутні цього дня мали змогу послухати українські народні пісні у виконанні аматорського колективу «Горлиця» (керівник Валентин Шаменко). Кампанія «Пам’ять Нації» висловлює велику подяку за проведення такого чудового свята: Пашківській сільській голові Ользі Кравчук, в.о. директора Пашківської ЗОШ Тамілі Запотічній, колективу «Горлиця», педагогічному й учнівському колективам навчального закладу.

Додати коментар