НОВИНИ З НІЖИЛОВИЧ

0

Заміна вікон

Школа… Як багато змісту приховано за цими п’ятьма літерами! Одним із них є комфортні умови для учнів. До забезпечення відповідних умов навчання долучається й сільська рада. Щороку з місцевого бюджету виділяються кошти на ремонт та інші поточні потреби. Зокрема на заміну старих вікон на метало-пластикові. Одразу замінити всі вікна у школі сільській раді не під силу. Але вихід знайшли – вирішили поступово (частково) замінювати по мірі можливостей. Нехай на це піде кілька років, але надалі школярі навчатимуться у класах без протягів. Цього року замінено 18 вікон в шести навчальних класах.

Вуличне освітлення

На початку року було виготовлено проектно-кошторисну документацію на встановлення освітлення по вулицях Новодністровська та Чернівецька. Нині тривають монтажні роботи.

Сортування сміття

Сміття – одна з найбільших проблем сьогодення. Поруч зі словом «сміття» стоять «зберігання», «утилізація», «екологія». У нашому районі діє Наливайківське сміттєзвалище. Сюди щодня звозяться тонни непотребу. Аби зменшити кількість вивезення його на сміттєзвалище, в селі встановлено 12 установок для його сортування: пластик, скло, папір, поліетилен, метал. Зібрану вторинну сировину відправляють на переробку.

Допомога школярів

Історія є частиною нашого життя. Її ми шануємо. Вихованці Ніжиловицької школи постійно долучаються до облаштування та впорядкування місць, де поховані полеглі у роки Другої світової війни: пам’ятника, братської могили, могили загиблих партизанів.

Марина ІЛЬЧЕНКО

Додати коментар