ДЕНЬ СЕЛА У СОСНІВЦІ

0

СЕЛО МОЄ, ДЛЯ МЕНЕ ТИ ЄДИНЕ,
ЯК МАТИ РІДНА, ЯК САМЕ ЖИТТЯ,
ЯК ХЛІБ ЗЕМЛІ, ЯК ПІСНЯ ЛЕБЕДИНА –
НЕ СТАНЬ ТЕБЕ – ВПАДУ У НЕБУТТЯ

Томашівська ОТГ, до складу якої увійшла Соснівська сільська рада, існує трішки більше місяця. І чи не першим масовим святом у новому адмінутворенні став День села у Соснівці. Забігаючи наперед, скажемо відверто – свято вдалося на славу. Місцем проведення свята було обрано пляж «Білий амур» на березі місцевого ставу. Тут було встановлено дитячий батут, готувалися різні смачні страви і саме тут на сцені відбувалася офіційна частина з концертною програмою. На свято до Соснівки завітало багато почесних гостей: помічник депутата Київської обласної ради Олександра Волинця Яна Хрустальова; в.о. старости сіл Великі Гуляки, Василівка, Федорівка – Олена Куриленко; в.о старости сіл Дідівщина, Деминівка, Вільшанська Нива – Ольга Черепенчук; в.о. старости сіл Вишня, Кончаки, Пришивальня – Валентина Довжук; депутати Томашівської ОТГ.

З вітальним словом до присутніх звернулася голова Томашівської ОТГ Олена Пашун. Вона розповіла про місяць існування громади, про все, що за цей місяць було зроблено. Також Олена Василівна вручила активним мешканцям громади подяки за роботу. Приємно зазначити, що представники Томашівської ОТГ відзначили почесною грамотою проект «НепрOSTі листи», який втілюють у життя кампанія «Пам’ять Нації», Макарівський районний історико-краєзнавчий музей та Державний архів Київської області. Також у цей день згадали хвилиною мовчання усіх полеглих на війнах героїв із Соснівки й насамперед Анатолія Сніжка, який загинув на Сході України. Заступник голови Томашівської ОТГ Олена Йовенко вручила подарунки дружині Наталії та матері Ользі Миколаївні. Під час екскурсу в минуле Соснівки кандидат історичних наук Віталій Гедз, директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею, адміністратор кампанії «Пам’ять Нації» вручив мешканцям Соснівки символічні копії листів остарбайтерів. Так родина Ганни Тернової отримала відразу 18 (!!!) листів, адже 75 років тому в Соснівку від Ганни не прийшло жодного листа. Всі вони потрапили за вказаною адресою лише зараз. Також цього дня привітали зі сцени подружні пари, які у 2019 р. відзначили золоте весілля. Таких пар у Соснівці було три: Віра Григорівна і Віктор Сергійович Каран, Ольга Іванівна і Володимир Степанович Прус, Люся Іванівна і Петро Федорович Паламар. Сімейним парам в.о. старости Соснівки Людмила Воровська вручила подарунки, онуки розстелили весільні рушники, на яких подружжя випили святкові келихи шампанського. Ну і звичайно ж не обійшлося без весільних вигуків «Гірко!».

Потім Людмила Воровська та Олена Йовенко привітали багатодітні родини Соснівки. А таких на 2019 р. у селі налічується дев’ять. Не забули цього святкового дня і про матір-героїню Світлану Юзкевич, яка разом з чоловіком Петром виростила й виховує п’ятьох дітей. В.о. старости Соснівки Людмила Воровська також привітала цього дня новонароджених мешканців села. За останній рік населення Соснівки збільшилося на 4 особи: Соломія Обухівська-Павлюк, Єгор Зверєв, Анастасія Харитонюк, Маргарита Довгопіл.

І насамкінець свята заступник голови Томашівської ОТГ Олена Йовенко привітала пари, які одружилися цьогоріч. Весіль у Соснівці у 2019 р. було чотири. Але не лише вшанування і нагородження відбувалися на сцені. Цього святкового дня перед присутніми виступили з музичними й танцювальними номерами: колективи «Живиця», «Перлина» (с. Соснівка), «Рідна пісня» та «Дивограй» (с. Томашівка), «Голлівудські зірки» (с. Великі Гуляки) «Берегиня» (с. Дідівщина); солісти Тетяна Веремієнко, Аліна Андрійко, Василь Хоменко, Олександр Остренко (с. Соснівка); тріо «Доля-доленька» (с. Соснівка). З першої хвилини свята на місці проведення заходу продавали святкову лотерею від депутата Київської обласної ради Олександра Волинця. Один квиток коштував 50 грн. Хто купував лотерею, безкоштовно отримував порцію попкорну. Головним призом у лотереї був сучасний туристичний велосипед.

І саме по закінченні урочистої частини помічник депутата Яна Хрустальова та місцеві дітлахи почали розіграш лотереї. Ними було розіграно велосипед, два фітнес браслети, тумбочка під телевізор, шість літрів меду, по одній тонні пшениці і кукурудзи. Організатори зробили все, щоб якомога більше присутніх пішли додому з подарунками. Волонтер кампанії «Пам’ять Нації» Катерина з Макарівщини, яка приїхала фотографувати свято, виграла 100 кг пшениці. До речі, по закінченні свята Яна Хрустальова повідомила, що від продажу лотерейних квитків було отримано 12 500 грн і ці всі кошти вона передала в Соснівку на відкриття нового тренажерного залу. А після лотереї на всіх присутніх чекали безкоштовні смачні страви від місцевих підприємців. Свято завершилося, люди йшли додому у веселому настрої. Свято вдалося на славу!

Додати коментар