ПІД’ЇЗНІ ДОРОГИ В КАЛИНІВЦІ

0

У 2012 р. під час ремонту шляху Житомир – Київ було облаштовано під’їзну дорогу від АЗС «Patron» до вул. Київська. Але на сьогодні вона перекрита.

Марина БОГАТИРЬОВА, директор ТОВ «Калина сервіс» (с. Калинівка):

Відразу хочу нагадати, що наша АЗС в Калинівці функціонує з 1980-х років. І саме тоді під час її будівництва з відповідними службами були узгодженні та затверджені усі заїзди та виїзди з території АЗС. За понад 30 років змін не відбувалося.

Зараз у Службі автомобільних доріг у Київській області є паспорт дороги Київ – Чоп, який узгоджений в багатьох службах. У тому числі й поліції. У нього в 2012 р. змін не вносили. А тому наявна під’їзна дорога поблизу АЗС «Patron» є незаконною. Крім того, рух проти потоку з Житомира є небезпечним для всіх його учасників.

І саме з цих причин, за рекомендацією поліції вище згадувана під’їзна дорога була перекрита.

Крім того, та частина шляху, яка перекрита, не була зроблена дорожньою службою. А то стоянка майбутнього ресторану, яку ми збудували за свій власний кошт. Робітники дорожньої служби лише довели свою частину до цього місця. У наші ж плани не входить використання стоянки майбутнього ресторану як частини проїжджої дороги, і тому вона закрита зі сторони АЗС.

На мою думку, у цьому випадку найкращим варіантом було б будівництво нової дороги за територією АЗС. Такий варіант було б чудово реалізувати і на протилежній стороні. Але все це має вирішуватися уже в Службі автомобільних доріг у Київській області.

P.S.: Як стало відомо «М. в.», по цій же причині (відсутності змін в паспорті дороги Київ – Чоп) не збудовано подібну дорогу і на протилежній стороні шосе. Хоча слід сказати, що місцеві депутати та Макарівська селищна рада підготували й надіслали вже не одне звернення у Службу автомобільних доріг у Київській області. Проте всі вони залишаються без відповіді. Проте Вадим Токар, Галина Коваль та Олена Гедз обіцяють і надалі добиватися вирішення цих питань.

Підготувала Оксана РУДНИЦЬКА.

Додати коментар