У місті Лева…

0

Серед різноманітних професій, які існують у світі, мабуть найчарівніша – працівник культури. Бо дійсно, кожен працівник культури – це справжній чарівник.

Він уміє чудово робити те, чого навчили у профільних ВНЗ: писати музику і вірші, співати і танцювати, а також те, чого ніколи і ніхто не вчив: забивати цвяхи і вкручувати шурупи, ламати і лагодити апаратуру, склити вікна і крити дах, білити і фарбувати…

Працівник культури – це професія, яка зобов’язує працювати, коли люди відпочивають; не знати, що таке лікарняний, не дивлячись на внутрішній стан; дарувати навколишнім хвилини радості, піднімати настрій. Культпрацівники створюють свято. Медикам, педагогам, лісівникам, харчовикам, аграріям… Вони знають дату кожного галузевого професійного свята. Не забувають і про своє.

Відзначають його у чудову пору, коли осінь розмальовує землю різними кольорами – 9 листопада. А в цьому році вирішили відсвяткувати День працівників культури та майстрів народного мистецтва по особливому. Директори Будинків культури, завідувачі сільських клубів, бібліотекарі, аматори сцени і глядачі на чолі з завідувачем сектору Ліною Факторович, організувалися і вирушили на екскурсію до славного міста Львова.

Не важко здогадатися, що під час подорожі лунали народні пісні та жарти. Веселий настрій не залишав і тоді, коли від піших екскурсій боліли ноги…

Місто Львів залишило після себе захоплюючі враження, море позитивних емоцій, смак львівської кави, ароматних реберець та шоколаду, а ще – бажання знову повернутися!

Людмила КОЛОС,
директор Макарівського районного
Будинку культури.

Додати коментар