Аварійна ситуація з приміщенням школи

0

На жаль, час залишає негативні зміни не тільки у здоров’ї людей, але й у спорудах. Останні кілька років ситуація щодо будівлі початкових класів Макарівського НВК «Загальноосвітня школа I-III ступенів – природничо-математичний ліцей» досить критична, приміщення перебуває в аварійному стані.

Ось що розповіла «М.в.» директор цього навчального закладу Надія Українець:

– У 2016 році я, як директор школи постійно на всіх владних рівнях піднімала питання стосовно аварійності будівлі. З дітьми навіть провели конкурс на тему «Якою вони бачать школу майбутнього», зробили ескізи нової школи у форматі 3D. І тоді виграв конкурс учень 11 класу, який презентував свій проект на сесії районної ради.

Також стосовно аварійності будівлі до нас приїздила директор Департамента освіти і науки Київської ОДА Віра Рогова, керівництво району – голова Макарівської РДА Тетяна Семенова та голова Макарівської районної ради Олександр Гулак. Школу відвідував і народний депутат України Руслан Сольвар.

І тоді ж почали робити проектну документацію для побудови нової школи. Хочу подякувати Вадиму Токарю – Макарівському селищному голові та депутатському корпусу селищної ради, які виділили кошти на розробку проектної документації, а це сума під 500 тис. грн.

Осторонь проблем не залишилось і керівництво району та депутатський корпус районної ради, які підтримали своїм рішенням виділення коштів, адресно, на розробку проектної документації.

Що ж до самого проекту, то особисто побувала у різних школах області, щоб включити в проект найкраще з інших навчальних закладів, щоб проектант врахував мої побажання і щоб в Макарові була сучасна школа. Проект розроблений, він наразі перебуває у відділі освіти, фізичної культури та спорту Макарівської РДА. Але надзвичайна ситуація склалася, коли місяць тому випав дощ і у зв’язку з цим почалися перші проблеми. Тому, 11 липня написала листа Макарівському селищному голові, щоб виділив кошти на проведення обстеження придатності приміщення для використання.

А з 24 по 26 липня після тривалих дощів затопило перший поверх приміщення, почали падати балки з дошками. Вони всі трухляві. Тоді ж 26 липня представники відділу освіти, фізичної культури та спорту провели обстеження і склали акт про аварійний стан приміщення. Наразі кожен день по 3-4 тріщини з’являється на стінах будівлі.

Я не експерт, але на мою думку, якщо буде знову злива, то приміщення рухне. Спочатку дах, потім – перекриття, яке вже протрухло, а потім і перекриття першого поверху. З цього приводу вчора відбулась виїзна комісія у складі: голови Макарівської райради Олександра Гулака, в.о. голови Макарівської РДА Івана Розная і начальника відділу освіти, фізичної культури та спорту Макарівської РДА Володимира Тарнавського, провідного фахівця Макарівського РС ГУ ДСНС України в Київській області Геннадія Погорєлова, яка зробила огляд стосовно аварійності будівлі. Доводжу до відома батьків про можливість навчання дітей у дві зміни.

Прошу не панікувати та з розумінням поставитись до даної ситуації. Хочу подякувати очільникам району: голові Макарівської РДА Тетяні Семеновій, голові Макарівської райради Олександру Гулаку, Макарівському селищному голові Вадиму Токарю, начальника відділу освіти, фізичної культури та спорту Макарівської РДА Володимиру Тарнавському, батьківському комітету ліцею, громаді Макарова та представникам ЗМІ, за те, що не стоять осторонь проблем та всіляко допомагають у вирішенні надзвичайної ситуації.

Спілкувався Максим Кравченя.

Додати коментар