Безпечному рухові – безпечний транспорт!

0

Мова йде про виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана перевірити транспортні засоби перевізників перед виходов на маршрути. На питання «М.в.» відповідає заступник директора ТОВ «АТП «Стріла» Володимир МОСКАЛЕНКО.

– Володимире, у зв’язку із масштабною ДТП , що трапилась минулого тижня на Житомирщині, де загинуло 10 людей і 10 отримали травми різного ступеня тяжкості, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення усім відповідним державним органам та службам перевіряти автобуси перед виходом на маршрути. Чи була така перевірка на Вашому підприємстві та які саме служби мають повноваження його перевіряти? На вашу думку, що потрібно робити підприємствам-перевізникам, щоб надалі уникати таких трагічних ДТП?

– В основному зараз перевірки йдуть на стаціонарних постах поліції. Перевіряє поліція разом з Укртрансбезпекою. Конкретно на нашому підприємстві жодних перевірок поки що не було. Задля попередження подібних ситуацій потрібна, перш за все, нормальна робота контролюючих органів. А також підвищення компетентності самих працівників поліції.

По-друге, я розумію, що і у легальних перевізників є багато недоліків, але все одно у разі таких резонансних ДТП в поле зору контролюючих органів підпадають тільки підприємства, які працюють легально, мають матеріально-технічну базу. Більшість нелегальних перевізників мають тільки юридичну адресу, за місцем розташування якої, як водиться, немає ні місця стоянки і не ведеться ніяка діяльність.

Для прикладу: на фото міський автобус, який курсує містом Стамбул.

А тому перевірити їх майже неможливо. Зараз великий акцент робиться на переобладнані транспортні засоби. На мою думку, їх кількість однозначно треба скорочувати і перевезення повинні виконуватися автобусами великої місткості. Але часто ставлю питання: а чи дійсно автобуси, такі як «Богдан», «Еталон», «Рута» набагато безпечніші за переобладнані «Мерседеси»?

Різниця тільки в тому, з якою максимальною швидкістю можуть рухатися вказані транспортні засоби. Також хочу зазначити, що таких переобладнаних машин багато використовують і в Європі (оригінальних заводських «Мерседесів», «Спринтерів» не існує – спеціалізовані фірми купують шассі, а на їх базі роблять пасажирські автобуси), але вони проходять жорстку сертифікацію і мають високу пасивну та активну ступінь безпеки. Також дуже часто встановлюють обмежувачі швидкості.

Спілкувався
Максим КРАВЧЕНЯ.

Додати коментар