Птахофабрика відновлює свою роботу?

0

12 липня в Макарові відбулись громадські слухання щодо можливого відновлення діяльності птахофа-
брики, що знаходиться на території смт Макарів по вул. Першотравнева.

На громадські слухання зібралось понад 70 мешканців Макарова, переважно це були жителі вулиць Першотравнева та Заводська, поряд з якими розташована птахофабрика. Головуючий зборів – Геннадій Здольник, Макарівський селищний голова ІІ, ІІІ і V скликань, розповів про незаконну діяльність фабрики, про історію боротьби активістів з керівництвом підприємства останні роки. Процитував офіційні документи про незаконну діяльність підприємства.

Також Геннадій Петрович навів статистику по забрудненню повітря від діяльності фабрики та вплив шкідливих газів на організм людей від «такого сусіда». Він зазначив, що у зв’язку з відсутністю проектно-кошторисної документації, будівельного паспорта та необхідних дозвільних документів, постійними (перманентними) порушеннями санітарно-епідемічного, містобудівного, екологічного та природоохоронного законодавства діяльність птахофабрики є незаконною.

Участь в громадських слуханнях взяв Макарівський селищний голова Вадим Токар, який повідомив, що він захищатиме інтереси мешканців Макарова. Також розповів що, в нього особисто немає довіри до підприємства та його керівництва, котрі обіцяють усунути недоліки на птахофабриці з першого дня функціонування, але так нічого і не було зроблено.

Секретар слухань, депутат Макарівської селищної ради Ніна Соломенко запевнила всіх присутніх, що буде зроблено все, щоб робота птахофабрики не розпочалася, і призначила наступні громадські слухання на 11 серпня ц.р.

Інф. «М.в».

Додати коментар