ЗДОБУЛИ ЧИ ВТРАТИЛИ?

0

Ю

Петропавлівська Борщагівка. Стадіон «Козак-Арена».
Суддя: Денисюк
ю2

СК «Юніор»: Я. Конда (А. Очеретюк) – Д. Литвин, О. Богдюк, А. Харіханов, О. Захарченко (В. Савенок) – Р. Підорін, Р. Головатюк (С. Малиновський),  В. Каленський, М. Сорочук (О. Грищенко), О. Горбань (Д. Юхименко) – Я. Шалон.
Запасні: М. Лахтир, С. Богдюк.
Голи: О. Богдюк (90+1) – О. Бойко (66).

Скажемо відверто в редакції газети «Макарівські вісті» найбільше чекали саме матчу СК «Юніор». Цей колектив заслужив наші симпатії ще минулого року. А коли ми дізналися, що завдяки допомозі почесного президента СК «Юніор» Давіда Ерікяна та Макарівського селищного голови Вадима Токаря «юніорівці» будуть учасниками першості області, то навіть стали робити прогнози щодо виступу червоно-чорних на обласній першості.

І ви ж розумієте, коли виникла ситуацію, який з чотирьох матчів відвідати то вибір випав саме на гру СК «Юніор». Коли ми побачили, що грати доведеться на штучному полі, відразу виникли побоювання щодо результату матчу. Адже тренуватися на звичайному полі і грати потім на штучному це дві великі різниці. Про це відомо навіть таким командам як «Динамо» Київ і «Шахтар» Донецьк.

Але як показав початок гри, суперники виявилися в однаковому становищі. Перші хвилин 20 у команд пішло на підлаштування під штучне покриття. І лише потім розпочалася гра. Щодо першого тайму, то важко було комусь з суперників віддати перевагу. Боротьба постійно точилася у середині поля і команди не помічали воріт. Потім у середині тайму виникло кілька небезпечних моментів біля обох воріт. Спочатку Віталій Каленський скориставшись помилкою голкіпера суперників не зміг влучити у пустий кут. І майже відразу Ярослав Конда, не втримавши м’яч в руках, створив небезпечний момент біля власних воріт. Кінець першого тайму знову ж таки пройшов без небезпечних моментів. Хіба що можна згадати дальній постріл Олександра Горбаня, з яким не без проблем справився воротар ФК «Обухів».

Хочеться відмітити, що у стартовому складі СК «Юніор» вийшло відразу п’ять новачків і дещо відчувалася не зіграність колективу. Я. Шалон і О.Горбань не завжди могли порозумітися на завершальних стадіях атаки. О. Захарченко не був активним в атакувальних діях. А щодо М. Сорочука то він взагалі  випав з гри. Тричі Р. Підорін намагався кинути півзахисника в прорив, але він втрачав м’яча на рівному місці. А тому всі атаки «юніорівців» в першому таймі йшли через лівий фланг атаки, де без перебільшення панував В. Каленський.

Напевно щодо М. Сорончука подібної думки були і тренери СК «Юніор» і на другий тайм він уже не вийшов. Його замінив
О.Грищенко. Ця заміна призвела і до змін в позиціях футболістів. О.Грищенко вийшов на місце опорного півзахисника,  Р. Головатюк став грати під нападником, а О.Горбань перейшов на лівий фланг півзахисту. І саме ці троє футболістів уже на першій хвилині другого тайму розіграли блискучу комбінацію і виводили на побачення з голкіпером Я. Шалона, але судді побачили положення поза грою у нападника.

Після цього ініціативу в свої ноги повністю взяли футболісти ФК «Обухів». Їх атаки щоразу ставали небезпечнішими. А у червоно-чорних все не клеїлася гра на контратаках. І на 66-й хвилині атаки футболістів з Обухова дали результат. О. Бойко здійснив прорив по лівому флангу атаки, а потім увійшов до штрафного майданчика і не зустрівши опору з боку захисників з гострого кута пробив у ближній кут. М’яч над головою Я. Конди влетів до сітки воріт.

Тепер СК «Юніор» потрібно було відіграватися. Відразу тренери проводять ряд замін, освіжаючи атакуючу ланку. Але на гру це не впливає. До небезпечних моментів біля воріт ФК «Обухів» не доходить. І тобі «юніорівці» йдуть на останній крок. Капітан О. Богдюк міняється позиціями з О. Грищенком. Останній займає місце центрального захисника, а Олександр Богдюк переходить в центр півзахисту.

Перший прохід капітана червоно-чорних супернику вдалося зупинити без порушень правил, але уже через кілька хвилин у О. Богдюка пройшла передача на Я. Шалона. А нападника захисник збив майже на лінії штрафного майданчика. До воріт було метрів 17. «Юніорівці» виконали штрафний удар майстерно. Відразу було помітно, що це їхня домашня заготовка. С. Малиновський займає позицію перед голкіпером, закриваючи від нього м’яч. І поки захисники розбиралися, хто має відтягнути нападаючого від голкіпера м’яч пущений О. Богдюком, пролетівши між частоколом ніг потрапляє до воріт.

Ю3

Рахунок зрівняно. Здавалося б головне, що «юніорівці» уникли поразки, адже грати залишалося від сили хвилин дві. Але червоно-чорні на цьому не зупинилися і уже буквально через кілька секунд В. Савенок вискочив віч-на-віч з воротарем. Але в останній момент замість удару прийняв рішення робити простріл на який ніхто не встиг.

І відразу суддя дав свисток про завершення матчу.

Враження від дебюту СК «Юніор» у першості області не однозначне. З одного боку команда зібралася сильна за виконавцями і в ній видно сильний потенціал. Але з іншого боку якщо грати так як це робили більшу частину другого тайму то високих місць не займеш. Але спишемо все на перший матч, не зіграність з новачками та відсутність окремих виконавців. Ну і не забуваємо про штучне покриття на якому довелося грати перший матч.

Гравець матчу: Без сумнівно героєм назвемо капітана Олександра Богдюка. Він вийшов на незвичній для нас позиції центрального захисника, але відіграв бездоганно. І навіть у пропущеному м’ячі його вини немає. Саме він розпочав атаку, яка призвела до небезпечного штрафного. І саме головне що удар Олександра став результативним.

Також претендентом на звання кращого гравця у складі СК «Юніор» був Віталій Каленський, який у першому таймі був найпомітнішим гравцем на полі у складі обох команд. Але у Віталія не вистачило сил відіграти на такому ж рівні і початок другого тайму. А коли після ряду замін він зайняв позицію лівого захисника, то взагалі про атаки перестав і думати. Головне було стримати суперника. Хоча слід відмітити, що і з цим завданням Віталій справився на «відмінно».

Додати коментар