Олександр БОГДЮК: «Будьте патріотами, любіть Україну!»

0

24 серпня на Центральному районному стадіоні імені М.Х. Бруквенка відбудеться фінал Кубку Макарівського району з футболу. Це буде десятий ювілейний розіграш під егідою Макарівської районної федерації футболу.

А тому ми  напередодні матчу вирішили поспілкуватися з керівником Макарівської РФФ Олександром Богдюком. Тим паче, саме він виведе з капітанською пов’язкою на поле гравців СК «Юніор». Але ми сьогодні більше поговоримо про футбольні справи в масштабі району.

Пане Олександре, Ви родом з Макарова?
– Так з Макарова.

Події серпня 1991р. Ви пам’ятаєте? Що для Вас було пов’язано з проголошенням незалежності України?
– Мені було 5 років… Ці події ніяк не могли вплинути на мене!

З якого часу Ви захоплюєтесь футболом?
– З 1993 року.

Найвищий рівень на якому Ви грали?
– Чемпіонат України серед студентів у складі збірної Києва.

А за які команди Макарова Ви грали?
– «Алта» (Макарів), «Факел» (Мотижин), «Штурм» (Макарів), «Барселона» (Макарів), ФК «Макарів», ну і на сьогодні є капітаном СК «Юніор» (Макарів).

Скільки титулів Ви маєте на рівні Макарівського району?
– Якщо не помиляюся, то лише з «Барселоною» не вигравав чемпіонат … ну і звісно поки з СК «Юніор».

А Ваша освіта теж пов’язана зі спортом?
– Ні.

А хто чи що Вас спонукало очолити Макарівську районну федерацію футболу?
– Друг запропонував мою кандидатуру в саму останню хвилину. Більшість проголосувала за. Так став головою Макарівської РФФ.

До речі, а скільки часу функціонує федерація футболу?
– Офіційно, якщо не помиляюся, з 2008 року.

А ви з якого часу її очолюєте?
– З 2016 року.

Нам доводилося чути від футбольних функціонерів району, що за Вашого керівництва нарешті була налагоджена робота федерації, вчасно платяться внески, всі змагання проводяться згідно регламенту. За рахунок чого Вам цього вдалося досягти?
– Не все так гладко як Ви кажете. Якщо поставити все в рамки регламенту і статуту, то половину учасників не допустим до змагань. Тому доводиться закривати очі на деякі організаційні питання. Хоча «великі» поціновувачі ой як люблять вказати на регламент. Та суть в тому, що це сільській футбол і в ньому завжди потрібно шукати компроміс для того щоб ці змагання проходили і давати можливість молоді займатися футболом.

Я залюбки притримувався б регламенту, та це не можливо в наших умовах. Ну а по внесках, то думаю прозорість витрат оцінили в минулому сезоні.

Минулого року в чемпіонаті району було дві ліги. Цього року ледь назбирали 11 команд для чемпіонату. І наскільки нам відомо цього року чемпіонат буде проводитися за новою схемою (наші читачі про неї прочитають у наступному номері – ред.). Скажіть всі ці зміни з чим пов’язані? Зміна проведення чемпіонату це дань моді чи вимоги часу?
– Це ситуація, яка склалася на сьогодні. А нова схема введена, щоб утримувати ажіотаж до останнього туру чемпіонату. Щоб всі команди мали спортивний інтерес до останньої гри.

А що за ситуація склалася в Кубку Макарівського району. Чи не було альтернативної схеми його проведення?
– У кубку, це ситуація, коли хочеш, як краще, а потім отримуєш із-за безвідповідальних осіб неприємності. Хоча як керівник федерації великої проблеми не бачу. Всі команди взяли участь, ну крім славнозвісного ФК «Бишів». Думаю фінал між двома макарівськими командами порадує всіх вболівальників, які завітають на стадіон.

Колись в Україні Григорія Суркіса, голову ФФУ, звинувачували у прихильності до «Динамо». Чи не доводиться Вам чути щось подібне відносно СК «Юніор»?
– Відносно СК «Юніор» не чув, але була така ситуація в минулому році. Я грав за ФК «Макарів», а мені акцентували увагу на тому, що голова федерації не повинен грати!

Всім відомо, що ФК «Здвиж» фінансує Євгеній Черналівський, СК «Юніор» – Макарівська селищна рада. А чи відомо така інформація про інші клуби Макарівщини?
– Я думаю за достовірною інформацією потрібно звертатися до керівників команд. На 100 % я не володію інформацією.

У цьому році Київська обласна федерація футболу розпочала процес реорганізації. Чи бере участь в ньому Макарівська районна федерація футболу?
– Так бере. Реорганізація заключається в тому, що змінюють Громадську організацію на Громадську спілку. На конференції, де були присутні представники Макарівської РФФ, обрали робочу групу, яка займається організаційною роботою.

Ви як керівник Макарівської районної федерації співпрацюєте з районною владою, а як капітан СК «Юніор» маєте справу з Макарівським селищним головою. З ким легше вести діалог?
– Ну звісно мені набагато легше співпрацювати з селищним головою, оскільки він небайдужа людина до Макарівського футболу. Хоча ми звернулися за допомогою і до керівництва району, тому зараз в очікуванні на вирішення наших питань.

Яким чином членом КДК федерації стають такі люди як Олександр Мусієнко, який лише тим й займається що в соцмережах критикує особисто Вашу роботу у федерації?
– Це все вибір футбольної громади. На конференції було обрано його до складу КДК.

А тепер якщо не проти трішки про СК «Юніор». Кому належить ідея створити цей клуб?
– Це ідея Вадима Токаря і Андрія Очеретюка, а я вже потрапив їм на підсилення.

Які завдання стоять перед клубом на цей сезон?
– Об’єднати колектив і від гри до гри піднімати планку завдання. Зараз головне перемога в кожній зустрічі.

А хто підбирав гравців?
– Це заслуга Андрія Очеретюка. А я вже вніс певні корективи і запросив деяких людей.

І, насамкінець, Ваші побажання нашим читачам напередодні Дня незалежності України.
– Будьте патріотами, любіть Україну, свій рідний край! Мирного неба над головою та всього найкращого!

Дякую за спілкування.
– Дякую Вам.

Бесіду вів Віталій ГЕДЗ.

Додати коментар