Відкритий таборовий збір юнацьких та молодіжних козацьких організацій «Молода січ – 2017»

0

Козацтво – то світла сторінка у книзі,
Що наші діди написали шаблями.
Хоч кров’ю скропилась, полита сльозами,
Та світлом Христа засіяла над нами!

П’ять днів тривав таборовий збір «Молода січ – 2017» у місті Каховка Херсонської області. Мав Всеукраїнський статус, був підтриманий Міністерством у справах молоді та спорту, зібрав майже 300 учасників. Найдальше довелось їхати куреню з оригінальною назвою «САЛО» з Лишнянської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів.

Всі наші діти активно включилися у повсякденну роботу в таборі: разом з усіма збирали дрова, носили питну воду, допомагали в приготуванні їжі, співали пісень.

Програма табору була дуже різноманітною: виступи Каховського відділу ДСНС у Херсонській області, представники пожежно-рятувального підрозділу нагадали про сезонні ризики – «Правила поведінки на воді», «Дотримання правил пожежної безпеки під час перебування у лісі», «Правила поведінки та дії під час виникнення лісових пожеж», «Дії населення під час знахідки підозрілого вибухонебезпечного предмета».

Були проведені і майстер-класи по користуванню вогнегасником, одяганню захисного одягу, протигаза. Особливо виявилось багато охочих до участі в подачі води з пожежного ствола.

На території табору також були розміщені похідна церква, предмети стародавнього козацького побуту, козацька гармата.

В іграх військову премудрість ясніше
Можна було передать юнакам,
Щоб володіти шаблями вправніше,
Спритність надати ногам і рукам.

Туризм, орієнтування на місцевості, стрільба з пневматичної зброї та справжніх луків, майстер-клас по плетінню вінків, конкурс малюнків «Дива Купальської ночі», нічна й тренувальна гра, веслування на байдарках, ходіння під парусом на надувній шлюпці, козацька толока, костюмований квест «Там, на незвіданих доріжках», «Січова пошта».

Та хіба можна все перелічити?! Дійсно, палітра, палітра фарб Січі. Наші діти були в захваті. Кожен день розписаний похвилинно. Наш курінь «Сало» завзято та з особливим інтересом брав активну участь в усіх тренінгах, навчаннях, іграх, конкурсах та концертних програмах.

Юні козачата – Влад Пазюк, Микола Солодкий, Єлизавета Шевчук, Вероніка Мороз, Марія Сиза, Максим Білоконь, Дмитро Чечко та Денис Ященко дуже вдячні Ірині Герасименко – члену правління Київського підрозділу громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО». Це саме завдяки їй учні Лишнянської школи здійснили таку цікаву, сповнену позитивних емоцій подорож.

Ірина Володимирівна також навчила наших діток і всіх табірчан плести маскувальні сітки. Загальними зусиллями було сплетено дві такі сітки, які по закінченні табірного життя передані для снайперів однієї з бригад Збройних сил України. Крім того, юні козачата зібрали кошти на потреби учасників АТО.

Єднаймося ж, браття, у дружну родину,
Щоб разом розправити Вольниці крила,
Щоб в злагоді жити і батьку, і сину,
Піднявши до Світла і щастя вітрила!

Ще дуже вдячні організаторам «Молодої Січі – 2017» на чолі з отаманом табору Миколою Огданцем. Ви стали нам добрими друзями, та що там друзями, ви – наша родина. Саме завдяки об’єднанню ваших зусиль в Січі панувала тепла й дружня атмосфера. Ви назавжди залишитесь в наших серцях і пам’яті!

На завершення діяльності табору діти з команди «САЛО» написали вірш, присвячений нашим новим друзям:

«Молода Січ» – це дійсно круто!
Вир витривалості і знань.
Хотілось з вами більше бути,
Це місце – здійснення бажань.
Тут вперше з луків ми стріляли,
І з автоматом справу мали.
Нас по тривозі піднімали,
Щоб отамана ми шукали.
В цікаві нові ігри грали,
У колі друзів вечорами
Співали, грали й танцювали.
Організаторам спасибі щире скажемо,
За цю програму, зроблену для нас.
Ви щедро всім дали нам бажане,
Тож щиро дякуємо вам в цей час!

Юлія ІСАКОВА,
педагог-організатор дитячого колективу.

Додати коментар