Майбутнє лісу – у твоїх руках!

0

21 березня 2013 року Генеральною Асамблеєю ООН проголошено Міжнародним днем лісів. І цей день відзначають в усіх країнах світу. Кожного року Продовольча та сільськогосподарська організація ООН планує тематику святкувань з метою пропагування значення лісів та лісового господарства для суспільства. Цього року Міжнародний день лісу відзначали під гаслом «Ліс та енергія».

А Державне агентство лісових ресурсів України проводить 12-у поспіль акцію «Майбутнє лісу – у твоїх руках». Тому, 21 березня 2017 року, у Міжнародний день лісів та у рамках акції Держлісагентства члени шкільного лісництва Ніжиловицького НВО разом із т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христиною Юшкевич, представниками делегації з Республіки Словенія, ДП «Макарівський лісгосп» та Ніжиловицького лісового господарства взяли участь у благородній справі – садінні лісу на території Небелицького лісництва.

lisg2Починаючи цю роботу, Христина Юшкевич підкреслила, що основне завдання лісівників – піклуватися про лісовий фонд та збільшувати відсоток лісистості країни до оптимальних 20%, а основна функція Держлісагентства – це відновлення та створення нових лісів.

Метою акції, започаткованої Держлісагентством, є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

Акція триватиме до Дня Довкілля, який цього року в Україні відзначатимемо 15 квітня. Тому не будьте байдужими, долучайтесь до створення нових насаджень. Збережімо природу разом!

Марина КРАВЕЦЬ,
заступник директора
з навчально-виховної роботи
Ніжиловицького НВО.

Додати коментар