Макарівщина вшанувала добровольців АТО

0

18 березня у Макарівському районному Будинку культури відбувся урочистий захід «Добровольці Божої Чоти…», присвячений Дню добровольця. Свято було організоване координатором Центру допомоги військовим Макарівського району Оксаною Герасименко.

Зал де зібралися учасники заходу, при-крашали прапори єдності, які до Макарова в рамках Всеукраїнської акції «Велика Українська Хода» привезла Катерина Валевська. Тут були представлені знамена з усіх куточків України та великої кількості військових частин, які захищають Вітчизну на Сході.

dato2На початку заходу присутні переглянули фільм про добровольців Макарівщини, які зараз знаходяться в зоні АТО. Урочисту частину відкрив Гімн України у виконанні вокально-інструментального колективу «Мальви» (худ. керівник Анатолій Дем’янчук).
Потім учасники свята разом з священиком Євгеном Чернюком помолилися за мир в Україні.

Вояки з ДУК «Правий сектор», добровольчих батальйонів «Азов», ОУН, «Айдар» та інших частин, які завітали на свято у той день, отримали море позитиву від музичних вітань ансамблів скрипалів та бандуристів Макарівської дитячої школи мистецтв, студентів КВНЗ КОР «Макарівський медичний коледж», вокально-інструментального колективу «Мальви», барда Володимира Хоменка, учасників фольклорно-етнографічного гуртка «Дивокрай» та вокально-хореографічної студії «Крок до зірок» районного Центру творчості дітей та юнацтва імені Д. Туптала.

Щирі слова вдячності за їх героїзм добровольці почули від т.в.о. військового комісара Макарівського РВК Сергія Єфремова, який спільно з Оксаною Герасименко вручив воїнам нагрудні відзнаки «Доброволець. Народ України – з вдячністю». Представники сільських і селищних рад Макарівщини подарували своїм землякам квіти.

Також слова вдячності та побажання миру, здоров’я, любові, благополуччя учасникам АТО виразив директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею Віталій Гедз, який ознайомив присутніх із макарівцями – добровольцями, учасниками попередніх визвольних війн.

Не забули в той день і про волонтерів – добровільних помічників, завдяки яким, починаючи з 2014 року наші земляки в зоні АТО постійно отримують необхідну допомогу, а також особливі подарунки – листи і малюнки від дітей та обереги, зроблені дитячими руками з енергією добра й захисту.

Присутні на зустрічі оглянули виставку творчих робіт вихованців Макарівського районного Центру творчості дітей та юнацтва імені Д. Туптала. Прикро, але ще не всі добровольці Макарівщини отримали свої нагороди, адже список вояків нашого району не повний.

На сьогодні Центром допомоги військовим Макарівського району встановлено 55 прізвищ лише тих, хто пішов добровільно воювати з агресором у 2014 р. та на початку 2015 р.

Всім, хто захищає нашу рідну неньку від агресії зі Сходу, бажаємо залишатися живими, адже ми чекаємо Вас! Ви потрібні нам, щоб робити нашу країну красивою, багатою, духовною з щасливими людьми!

Додати коментар