Спілкувались мовою пісні

0

Така подія була першою в історії діяльності Макарівської Центральної районної лікарні: до установи завітали з концертом учасники самодіяльного хору «Сік землі» з Лишнянського Будинку культури. Про історію створення колективу та її учасників «Макарівські вісті» публікували в минулому році (№44 від 4 листопада 2016 року) з нагоди 15-річчя з дня першого виходу хору на сцену. І ось тепер з його творчістю познайомились і працівники ЦРЛ.

Зустріч, ініційована керівником колективу Софією Керусенко і за сприяння головного лікаря лікарні Олександра Рєзнікова, відбулася в актовому залі поліклініки, де зібралися медичні працівники та обслуговуючий персонал.
Програма концерту складалася з двох блоків. Перший – пісні, присвячені тим, хто зараз на передовій, хто в полоні, пам’яті воїнів, полеглих в боях на Сході України. Другий – присвята людям в білих халатах.

В репертуарі колективу дуже багато старовинних і сучасних українських народних пісень – журливих і веселих, а також пісень місцевої авторки Марії Даниленко.

мова пісніОсобливою ж родзинкою є те, що всі пісні виконуються акапельно, тобто, без супроводу. А це – нелегка справа, адже треба «тримати» тональність, вибудовувати звучні акорди. Це все вдається завдяки численним репетиціям, де шліфується кожна нотка і слово. У виступах самодіяльних артистів – солістів, тріо і дуетів, та й загалом хору – відчувалося, що вони безмежно закохані в пісні: з такою любов’ю і натхненням виконують їх, прагнучи передати свої почуття й слухачам.

А учасниця хору Лідія Мостицька прочитала ще й кілька гуморесок.

На зустрічі працівники лікарні познайомились з Пашою Гран, яка читала свої вірші. Вона є не тільки відомою поетесою, але й полковником козацтва, головою Макарівської районної організації «Конгрес літераторів України».

Ще одне знайомство відбулося в ході концерту – із заступником редактора відділу інформації Центрального друкованого органу Міністерства Оборони України – «Народна армія» підполковником Русланом Ткачуком, який був речником АТО в Луганській області, керівником військово-цивільної адміністрації Трьохізбенки, Орєхово-Донецького, Кряківки, Лобачева та Лопаскино.

Наприкінці зустрічі архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму Св. Параскеви Сербської, депутат районної ради подякував за теплу зустріч, назвавши її «спілкуванням мовою пісні». Також він здійснив молитву за полеглими в борні за державну цілісність України і вшанував їх пам’ять хвилиною мовчання разом з усіма присутніми, виголосив молитву за мир в країні, а потім вручив освячені іконки та подарунки медикам і необхідні речі для пологового відділення лікарні.

Тетяна ЯСИНЕЦЬКА.

Додати коментар