Надзвичайно важливий подарунок!

0

18 січня на території Макарівської ЦРЛ відбулася передача нової карети «швидкої допомоги», придбаної саме за кошти районного бюджету! Ось як прокоментували подію ті, хто всіляко цьому сприяли:

Голова райдержадмі-ністрації Тетяна Семенова:

– Сьогодні ми купуємо це авто за кошти районного бюджету. З’явилась така змога втілити задум в життя завдяки злагодженій роботі адміністрації та районної ради. Цьогоріч це – один із перших наших здобутків. Люди отримають нову карету «швидкої», яка зможе в мінімальні строки надати допомогу. Оскільки ця та решта машин були переведені на газове паливо, а також їх забезпечили повністю з районного бюджету паливно-мастильними матеріалами, проблем чи перебоїв у її роботі бути не повинно. Додам – на нараді у лютому ми будемо затверджувати нову соціально-економічну програму, якою передбачена купівля 2 пожежних авто для Макарова та Бишева. Також буду лобіювати питання на рівні області про отримання нової пожежної машини для Макарівського району, адже ми стоїмо там перші на черзі. Ще одним пріоритетним завданням на 2017 рік для нас є початок проектування будівництва початкової школи-дитсадка на базі Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – природничо-математичний ліцей». Та й взагалі, дуже багато питань потребують вирішення, але райдержадміністрація та районна рада й надалі намагатимуться спільно і ефективно вирішувати їх.

Голова районної ради Олександр Гулак:

– Історія купівлі цього автомобілю розпочалась, насамперед, з того, що молодий керівник Комунального закладу «Макарівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Сергій Соломенко звернувся до нас, повідомивши: не вистачає техніки для доїзду та довозу персоналу до людей, які потребують допомоги, тож потрібне авто. Цю ініціативу підтримала голова райдержадміністрації Тетяна Семенова, адже саме адміністрація є розпорядником коштів. Хотілося б подякувати за сприяння у вирішенні питання і Народному депутату Руслану Сольвару, якого ми сьогодні запросили на захід. Тож, пропозиція про виділення коштів на автомобіль була винесена на сесію районної ради, і всі депутати одностайно підтримали її. Це все відбулося ще влітку, але через ряд бюрократичних перешкод процедура трохи затягнулася. Та все ж, авто сьогодні перед вами, і думаю, що в нашому районі вперше за всю історію його існування, виділилися кошти саме з районного бюджету: ми ні в кого нічого не просили, а купили усе за місцеві кошти. Думаю, це також свідчить про переваги децентралізації.

Головний лScreenshot_17ікар КЗ «Макарівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сергій Соломенко:

– Проблема оснащення первинної ланки охорони на сьогодні досить болюча. На 1 січня 2016 року відносно табеля оснащення первинної ланки ми мали забезпечення – 21%. На сьогодні цей відсоток складає 31. Здавалося б, зростання невелике, але у фінансовому плані це майже 1,5 млн грн. (саме на матеріально-технічну базу). Таким обладнанням є і новий сучасний санітарний медичний автомобіль на базі «Chevrolet Niva». Чому саме цей автомобіль? Він у відносно доступній ціновій політиці, крім того, має ряд переваг, одна з яких – висока прохідність, що важливо для нашої сільської медицини.

Народний депутат України Руслан Сольвар:

– Сьогодні я відчуваю велику радість, тому що не словами, а діями місцеве керівництво демонструє свою роботу. Часто у бага- тьох районах адміністрація та районна рада обмежуються хіба що квітами та грамо- тами. Сьогодні ж – бачимо конкретну роботу: нові палати в ЦРЛ для воїнів АТО, в інфекційному відділенні, нові пральні машини. Ви бачили також маленьку дитинку, покинуту батьками, її ж прихистила лікарня. І сьогоднішня передача карети «швидкої допомоги» потверджує безумовний прогрес. Люди також мають змогу пересвідчитись у ефективності роботи місцевої влади. Тому саме такі дії, вважаю, демонструють вірність обраних кандидатів своїм виборцям і їх щире прагнення зробити щось корисне для свого району!

Юлія ЗВЄРЬКОВА

Додати коментар