«Пряникова пошта» у Макарові

0

«Пряникова пошта-2016» – це вже третя щорічна акція, яку організує громадська організація «Країна мрії». Зміст акції полягає у тому, що школярі пишуть листи незнайомому другу, у яких розповідають про себе, свою родину, інтереси й традиції відзначання Різдвяних і Новорічних свят у своєму регіоні.

Діти вітають один одного зі святами, пишуть побажання та залишають зворотні контакти (адреси сторінок у соцмережах, телефони). До листа діти можуть додавати маленькі подаруночки, зроблені своїми руками. Волонтери й координатори акції збирають по школах та гуртках листи і забезпечують обмін ними між учасниками із різних регіонів. Керівництво шкіл та класні керівники, в свою чергу, влаштовують напередодні новорічних канікул урочисте вручення зворотних листів, до кожного з яких організатори акції додадють запашні розписані медові пряники, які випікає централізовано Львівська пряникова майстерня «Юрашки».

pryan2У цьому році участь в акції взяли учні 5-х класів Макарівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів –природничо-математичний ліцей». Дівчатка та хлопчики написали свої листи, які були відправлені до Львова, і отримали листи із міста Вінниця та пряники від організаторів, що було дуже доречно, адже на свята діти звикли частуватися смаколики.

Чому ми вирішили залучити наших дітей до цієї акції? Тому, що у неї, як на мене, важлива мета – підвищення рівня комунікації і толерантності українців, зменшення конфліктності в суспільстві, ознайомлення людей з традиціями та культурною спадщиною різних регіонів України шляхом обміну листами, подарунками та солодощами між дітьми напередодні новорічних свят. Цьогоріч в акції взяли участь більш як 7000 дітей із 13 областей країни.

Наші діти народилися у вільній, незалежній державі, в цей нелегкий час, вважаю, треба, щоб вони знали: незалежно від області, регіону, у яких народилися, вони дуже схожі, у них однакові захоплення, інтереси та однаково люблять свою батьківщину!

Більш ніж 100 кг листів та 300 кг пряників розлетяться по домівках малечі і створять мережу зв`язків, які в подальшому з’єднають нашу країну!

Тетяна КОВАЛЬОВА.

Додати коментар