До змін – всією громадою!

0

Нещодавно у Комарівці відбулася справді знакова подія – по центральних вулицях села запрацювало вуличне освітлення! Як же здійснилося це передноворічне бажання комарівців? Читайте нижче!

Світла в селі Комарівка не було ще з початку дев’яностих, вже близько 25 років місцеві мусили запасатися ліхтариками, щоб у темний час доби пересуватися по вулицях. «Правду кажучи, люди вже втратили надію, що світло колись у нашому селі з’явиться, хоча у сусідніх населених пунктах вуличне освітлення було проведено давно,» – зазначає сільський голова Людмила Сич.

Завдяки ініціативі директора місцевої школи Анатолія Сичевського і його сина – районного депутата Максима Сичевського питання вуличного освітлення було підняте, ініціатори залучилися й підтримкою голови Людмили Сич, яка, в свою чергу, винесла його на сесію 13 липня 2016 р. На цій сесії депутати одноголосно підтримали рішення про виділення коштів на освітлення центральних вулиць села, а потім, по мірі надходження коштів в бюджет села, – і на освітлення вулиць, що залишилися. Частину, що стосувалася оформлення документів, узяла на себе сільський голова, а технічну – покладено на Юрія Фролкова – помічника районного депутата Максима Сичевського. Дуже важко було знайти підрядну і, насамперед, порядну організацію, що змогла б якісно та швидко виконати необхідні роботи, але все ж таке підприємство було знайдено. Ним стало ТОВ «ЛАЙТ-БУД», за якість роботи і порядність якої від імені ініціаторів та жителів села їм окрема подяка. 21 жовтня 2016 р. з ТОВ «ЛАЙТ-БУД» було укладено договір про виконання робіт, а вже 29 листопада Комарівка засяяла.

Засяяла і надія у людей на те, що можливо змінити життя у селі на краще, адже якщо одиниці, об’єднавшись, досягли таких результатів (було поставлено нові щитові у двох багатоповерхових будинках,налагоджено системне вивезення сміття з села, і, нарешті, зроблено освітлення),то, згуртувавшись усім селом, вони зможуть набагато більше. А для Комарівки це, насамперед, поновлення роботи місцевої меблевої фабрики, яка більш ніж 10 років простоює, і за цей час життя у селі, яке напряму залежало від неї, потроху зникає: у перший клас пішло всього два учні, у 2016 р. не було зареєстровано жодного шлюбу, молодь їде з села у пошуках робочих місць…

– Тому було прийнято рішення 24 грудня провести загальні збори жителів села, для створення у Комарівці громадської організації, яка буде, насамперед, займатися такими питаннями, як поновлення роботи меблевої фабрики, залучення грантових коштів для вирішення соціальних потреб села тощо, і саме діяльність такої громадської організації допоможе людям повірити у свої сили й те, що, об’єднавшись у громаду, вони зможуть вирішити будь-яке питання, – каже помічник районного депутата Юрій Фролков.

Юлія ЗВЄРЬКОВА.

Додати коментар