Андріївські вечорниці у Фасовій

0

З давніх-давен з 12 на 13 грудня наші предки святкували Андріївські вечорниці. Ось і учасники художньої самодіяльності Фасівського сільського клубу вирішили відтворити це цікаве дійство на сцені.

andrvech2На вечорницях лунали сміх, жарти, ліричні та жартівливі пісні, дівчата з хлопцями ворожили «на долю». І, як годиться, цього дня всі бажаючі мали змогу витанцювати собі «коня» і скуштувати медової Калити. Приємним було й те, що глядацький зал заповнили люди різних поколінь – від малого й до старого. Всім було цікаво: комусь подивитися і дізнатися, що це за свято, а іншим з приємністю згадати молодість і свої Андріївські вечорниці…

Активну участь у проведенні свята взяли учні Фасівської загально-освітньої школи І-ІІ ступенів: Артем Ушатенко, Максим Марченко, Андрій Свириденко, Максим Малащенко, Ярослава Зозуля, Ірина Лузіна, Ольга Маркевич, Анастасія Лісовська, Марія Малащенко та чудовий вокально-жіночий ансамбль «Джерело» (керівник Галина Ушатенко) і етно-гурт.

На святі були присутні Фасівський сільський голова Іван Іванович Оніщенко, секретар Олена Андріївна Рубець, депутати сільської ради та вчителі школи. Всі залишилися задоволеними переглянутим дійством, яке вкотре наблизило до невичерпних народних джерел.

Галина УШАТЕНКО,
завідуюча Фасівським сільським клубом.

Додати коментар