Запитуєте – відповідаємо! Послуги водопостачання.

0

На лист до газети «Макарівські вісті» від 25.11.2016 року громадянки смт Макарів Ольги Кириленко «Хай пояснять, чого це так?» щодо оплати в зимовий період за користування послугами централізованого водопостачання з колонок, встановлених на подвір’ях, КП «Макарів ВУЖКГ» повідомляє про те, що відповідно до розпорядження голови Макарівської райдержадміністрації від 16.01.1998 року №10 затверджені норми витрати води споживачами з водорозбірних колонок в розмірі 1,5 м. куб. на 1 особу на місяць. Ця норма є усередненою, тому діє не сезонно, а протягом року.

Якби норма витрати води була розрахована тільки на літній період, звичайно, що розмір її був би значно більший. Адже не секрет, що в спекотний літній період споживачами саме приватного сектора, де встановлені водорозбірні колонки (а вони є чи не в кожному дворі), ведеться інтенсивний полив присадибних ділянок, і в цей час фактичний обсяг водоспоживання є набагато більшим, ніж нормативний.

У зв’язку з цим споживачі багатоквартирних будинків потерпають від нестачі води. І тут вже теж виникає питання отієї «соціальної справедливості», до якої апелює дописувачка.

Резюмуючи викладене, з метою раціонального використання ресурсів води та заощадження коштів громадян, рекомендуємо встановити лічильники.

З повагою, Микола Багінський,
начальник КП «Макарів ВУЖКГ».

Додати коментар