Незабутні музичні зустрічі

0

Краплинка музики.
І оживуть вуста.
Росинка музики.
Бездонна глибина.
Сльозинка музики.
Як плач землі, свята.
Криниця музики,
не вичерпать до дна!

Світ музичного мистецтва – царина гармонії та краси, створена фантазією талановитих людей. Він сповнений мелодій, скравих образів та почуттів. Цей різнобарвний світ прикрашає життя і допомагає людям краще розуміти один одного, відчувати природу, збагачує нашу духовність. І ось цей світ музичного мистецтва вже не в перший раз відкрили нам юні музиканти Макарівської дитячої школи мистецтв.

Яскрава, незабутня зустріч відбулась на концерті «Осінні барви» наприкінці жовтня. Організаторами даного заходу для учнів 7-х класів НВК «Макарівська ЗОШ І-ІІІ ст. – природничо-математичний ліцей» та вихованців школи мистецтв, стали вчитель музичного мистецтва Алла Вітковська та викладач ДШМ Світлана Хахлюк.

Коли бандури ллється пісня, То в неї сонце ясне в’ється. Заграй, бандуро, на Вкраїні – На славній рідній Батьківщині… Українська народна пісня «Вийди, вийди, Іванку» зазвучала у виконанні бандуристки Вероніки Марченко (викладач Світлана Чихун).

Бандура – це давній український музичний інструмент, який і в горі, і в радості був завжди з нашим народом. Коли звучить бандура, – до нас лине голос давнини. Також виконували свої твори на бандурі Єгор Омельчук і Валерія Підлісна. Піаністи – Олександр Нечай (викладач Ірина Саленко) познайомив нас із запальним танцем «Тарантелла» С. Прокоф’єва, а Владислава Федченко (викладач Ганна Котигорошко) вразила своєю віртуозною грою, виконуючи «Коломийку» О. Саранського.

Єлизавета Токмакова (викладач Ірина Саленко), виконавши «Прядку» В. Зірінга, нагадала присутнім про далеке минуле. Прядки – споконвічна жіноча праця: з осені до Великого Посту в «низеньких світелках» при скіпі з тихою піснею прялі сиділи за своєю роботою…

Фортепіанний дует – Назарій Франчук і Тетяна Титаренко (викладач Тетяна Мельниченко) майстерно виконали п’єсу П. Фросіні «Веселий кабальєро».

Порадували своєю грою на гітарах тріо: Павло Писаренко, Ганна Миню і Владислав Просенюк (викладачі Тетяна Скорик та Олександр Третяк), виконавши «Кубинський танець» М.Бельдинського. А ось на сцені – баяніст Мар’ян Гушта (викладач Віктор Садковський).

Він виконав «Лібертанго» Астора П’яцолли. Всі слухали його гру, затамувавши подих. Вокально-хоровий ансамбль виконав ніжну джазову композицію «Серенада місячної долини», музика Г.Міллера, слова М. Періша (керівник Світлана Бекназарова, концертмейстер Ганна Котигорошко).

З великим задоволенням слухали дует скрипалів – Анастасію Кононець, Вікторію Зінову з композицією на тему «Space» – «Дощ у місті» (викладач Ольга Кузьменко) та Михайла Бабича, який виконував п’єсу Ж. Колодуб «Потанцюймо» (викладач Інна
Яковенко).

Бурю оплесків отримали Владислава Федченко та викладач Ганна Котигорошко, виконавши дуетом композицію на тему «Show must go on» з репертуару Фредді Мерк’юрі. В концерті звучала класична, народна, джазова музика. Всі присутні отримали велике задоволення, позитивні емоції, адже школярі почули «живу музику». А для декого стало яскравою несподіванкою те, що діти, які навчаються з ними в одному класі, мають такі надзвичайні здібності!

Хочеться зазначити, що майже всі з виконавців є лауреатами обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.Такі зв’язки ДШМ та НВК «Макарівська ЗОШ І-ІІІ ст. – природничо-математичний ліцей» дають тільки позитивні результати. З яким задоволенням школярі слухали концерт! Діти прохали знову зустрітись в цьому залі, щоб знову полинути в чарівний світ музики.

Завершився захід бурхливими оплесками та колективним фото слухачів разом з виконавцями.

Алла ВІТКОВСЬКА,
викладач музичного мистецтва НВК «Макарівська
ЗОШ І-ІІІ ст. – природничо-математичний ліцей».

Додати коментар