Учні Макарівського району взяли участь в патріотичному вишколі-грі «Козак-Квест»

0

10-11 вересня село Гавронщина стало місцем, де зустрілися понад 400 учнів шкіл району. Всі вони зібрались, щоб випробувати себе на міцність характеру, силу м’язів, розум та згуртованість в патріотичному вишколі-грі «Козак-Квест», організованої за підтримки Управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, відділу молоді та спорту Макарівської райдержадміністрації.

«Козак-Квест» започатковано 2008 року за ініціативи голови Братства козацького бойового Звичаю «Спас» Вадима Васильчука. Вишкіл-гра проводиться щорічно до Дня українського козацтва (14 жовтня), а з 2015 року захід став масовим – майже 1500 учнів київських шкіл виборювали у ньому перемогу.

«Козак-Квест» спрямований на те, щоб занурити молодь в середовище, у якому «кувалися» найяскравіші постаті української
історії – Іван Сірко, Богдан Хмельницкий, Петро Могила… Команди з 10 чоловік (серед них має бути не менше 3-х дівчат!), проходять різні випробування, змагаючись з іншими командами, набираючи бали та рухаючись до поставленої мети. Окрім власне змагань, учасники мають можливість взяти участь в командному та індивідуальному конкурсі і отримати цінні призи.

Так, команда-переможниця конкурсу патріотичного відео отримала поїздку до Львова, а переможниця конкурсу селфі – новий смартфон. Але повернемось до Макарівського району. Команди, що зібрались, представили школи та навчальні заклади багатьох населених пунктів району – Макарова, Копилова, Мотижина, Великого Карашина, Наливайківки, Ніжиловичів, Комарівки, Грузького, Плахтянки, Новосілок, Забуяння та інших. Понад 400 учнів 9-11 класів зібрались до змагань.

На шляху до перемоги, вони мали пройти випробування – як командні, так і індивідуальні. Також, кожна команда проходила тренінг з основ тактичної медицини, що в сучасних умовах є особливо важливою навичкою для кожного. Зауважимо, що для того, аби знайти змагальні майданчики, учасники мали використати свої уміння з орієнтування на місцевості та користування картою. І нарешті, кожна команда складала тест на знання історії українського козацтва, що надавало їм не лише бали, але й підказки щодо місць розташування бонусних майданчиків.

Змагання проходило декілька годин, і на фініші кожен учасник міг скуштувати гарячого козацького кулішу та козацького чаю. І
поки команди відновлювали свої сили, йшов підрахунок підсумкових балів та визначення переможців. Переможцями патріотичного вишколугри «Козак-Квест» Макарівського району стали:

1 місце – команда «Сокіл» (Макарівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – природничоматематичний ліцей»);
2 місце – команда «Дикобраз» (Центр творчості дітей та юнацтва ім. Д. Туптала, Макарів);
3 місце – команда «Блискавка» (Макарівський НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія»).

Вітаємо переможців, а також усіх учасників, які, сподіваємось, отримали незабутні емоції від участі в патріотичному вишколі-грі.
Зауважуємо: «Козак-Квест» не закінчується – 17-18 вересня відбудуться перші районні змагання серед шкіл Києва, а наступного року ми плануємо знову порадувати школярів Макарівщини цим патріотичним вишколом-грою.

Братство козацького бойового звичаю «Спас» запрошує на тренування всіх бажаючих у спортзал Макарівського ліцею. Тренування проводяться по понеділках, середах та п’ятницях о 17:30.

Запис за телефонами: 066-070-93-97,
093-900-93-31.
Назар Кондратенко,
тренер Братства.

Додати коментар