Манить земля, ліси і поля?

0

Всього кілька днів відділяє громадян від доленосних виборів. Так, доленосних! Адже від їх результатів залежатиме наше майбутнє, наших дітей, внуків і….. «Ненарожденних», як сказав поет. В процесі підготовки до виборів свої кандидатури в багатьох округах запропонували багато нових людей, в більшості своїй таких, які досі не мали досвіду роботи у владних структурах, мають (або й зовсім не мають!) слабеньку уяву, що і як робити з документами, не орієнтуються в законодавстві, тощо. І освітній рівень не в усіх кандидатів відповідає сучасним вимогам. Про що мріють такі кандидати? Що так манить їх до крісел посадовців? Що вони бачать там, «за горизонтом»: землі, якими можна заволодіти, ліси, на деревах яких «ростуть» доляри?

Влаштовуючи концертні шоу для мешканців, споюючи в генделиках молодь, поливаючи словесним брудом попередніх представників влади, – чи усвідомлюють вони те, що в разі все-таки перемоги з часом вийде назовні їх некомпетентність, не здатність вирішувати питання децентралізації (а вона обов’язково буде!) та багато інших, щоденних, які виникатимуть в процесі життєдіяльності громади?! А вона має право висловити свою недовіру очільнику села чи селища і з соромом випровадити його геть.

Мені на думку прийшов спогад про відверте признання одного з кандидатів минулих виборів. Він розповів таке: «Оце їду на заправку, і помічаю те, на що раніше не звертав уваги: бур’яни на узбіччях, купи сміття, каналізацію прорвало, дорога – вся у вибоїнах. Йдуть люди – старенькі, немічні, а там ледь не потрапив під колеса машини п’яничка… І я так зрадів, що програв у виборах. Це ж стільки роботи було б у мене! Не потягнув би…». Отож, ще є час гарненько обдумати свої дії і вирішити: а можливо, краще займатися тими справами, якими займаються досі ? Адже вище власної голови не стрибнеш!

Голос Небайдужого.

Додати коментар