НОВИНИ З НОВОСІЛОК

0

Хочу поділитися з вами чим жила громада села упродовж 2019 року, який майже завершився.

Маємо надію

Наразі проводиться капітальний ремонт двоповерхового шістнадцятиквартирного будинку по вулиці Широка. Нагадаємо, що 23 січня 2018 року в ньому стався вибух та пожежа. В наслідок трагедії повністю знищено 5 квартир і 1 напівзруйнована. 

Без житла залишилось 16 родин, у 9 з них є неповнолітні діти. Багато хто не вірив, що будуть виділені кошти на його відновлення. Але, як кажуть у народі, «хто стукає – тому відчиняють». Тож у травні цього року за сприяння голови Макарівської райдержадміністрації, депутата Київської обласної ради Тетяни Семенової (на той час, нині перший заступник голови Київської обласної ради) виділені кошти з обласного бюджету на капітальний ремонт у сумі 6 млн 700 тис. грн. Ремонтні роботи проводить ТОВ «Укрвишбуд», директором якого є Іван Бровченко. Тож маємо надію, що зовсім скоро всі родини повернуться у своє житло.

Проведено ремонт, розробляється план

На календарі осінь. Рано розпочинає темніти. Тож одним із нагальних завдань було відремонтувати, оновити мережу вуличного освітлення. Нині вже завершені всі роботи з поточного ремонту вуличних ліхтарів. Зокрема замінено всі несправні лампи. Також проведено поточний ремонт доріг по вулицях Шевченка, Широка, Каховська, Поліська, Дачна, Прорізна. Загальна вартість яких склала 279 тис. грн. Ці кошти виділено з місцевого бюджету. Нині ще тривають роботи з капітального ремонту по вулиці Підгірна.

Село розвивається, розбудовується. Тому нині першочерговим завданням сільської ради є розробка генерального плану забудови села Новосілки, який включатиме всі зміни та нові будови. Роботи з розроблення плану тривають.

З турботою про найменших

Одним із доказів того, що село живе й розвивається, є підростаюче покоління. Тому всі разом намагаємося створити належні умови для навчання та відпочинку наших дітей. Цьогоріч для Новосілківської ЗОШ І-ІІІ ступенів за кошти з місцевого бюджету придбано смарт-телевізор та встановлено двері у спортзал. На це з місцевого бюджету виділено майже 30 тис. грн. Не забули і про дошкільнят. Для ДНЗ «Берізка» придбано шафки на суму 30 тис. грн. Невід’ємною частиною для повноцінного розвитку дітей є й дозвілля на свіжому повітрі. На втіху дітлахам та на радість батькам облаштовано новий дитячий ігровий майданчик.

Підтримка підприємців

На жаль коштів у місцевому бюджеті на вирішення всіх нагальних питань не вистачає. Та завдяки підтримці підприємців, які здійснюють свою діяльність на території сільської ради, їх кількість зменшується. Підприємницька матеріальна допомога є вагомим внеском у соціально-економічний розвиток громади. За їх підтримки покращується матеріально-технічна база Новосілківської ЗОШ І-ІІІ ступенів та ДНЗ «Берізка». Цьогоріч за ініціативи та кошти депутата районної ради Олександра Плотніцького, ТОВ «Флагман» та членів садових товариств проведено поточний ямковий ремонт частини дороги по вулиці Дачна. Загальна вартість робіт склала 175 тис. грн.

Олена КИЯНИЦЯ,
Новосілківський сільський голова.

Додати коментар