ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ СЕЛА – ЗАВЖДИ ХВИЛЮЮЧА ПОДІЯ

0

Кожен населений пункт Макарівського району має власну історію, видатних та працьовитих односельчан, і приводом згадати цю історію та вшанувати поважних людей, відзначити здобутки громади за рік є День села. Так, 26 жовтня мешканці села Лишня відзначали своє свято. Локацією святкування став сільський Будинок культури, де затишно і по-родинному тепло було представникам громади всіх поколінь.

Розпочав концертну програму народний аматорський фольклорний колектив «Сік землі» (керівник Ольга Даниленко), виконавши пісню «Моє рідне село». Із теплими словами до громади звернулась Лишнянський сільський голова Андрій Шевчук.

– Цього дня ми підводимо підсумки нашої спільної роботи. Так. Саме спільної, сказав Андрій Андрійович. – Адже ми разом розбудовуємо наше село, докладаємо максимум зусиль, щоб воно процвітало, розвивалося. І завдяки вашим зусиллям, умілим рукам, щоденній праці наше село живе, розцвітає та стає ошатнішим. Я щиро дякую усім за підтримку в його розвитку. Здоров’я та щастя вам, миру, злагоди й удачі в кожній родині!

Привітали сільську громаду зі святом і заступник голови районної ради Олександр Цисаренко, завідуюча сектором культури, молоді, національностей та релігій Ліна Факторович, депутат районної ради, настоятель церкви Преподобної Параскеви Сербської архімандрит Філарет (Єгоров). Вони зазначили, що день народження села – завжди хвилююча подія для його мешканців, адже саме в такий день кожен відчуває себе частиною великої родини, зичили селу процвітання, громаді усіх благ.

Найактивнішим жителям села вручили грамоти та дипломи від обласної ради та районної ради за вагомий внесок у розвиток села та активну громадську позицію. Чудовий настрій та привітання присутнім на святковій сцені дарували в піснях вокальний колектив «Калиновий гай» із с. Осиково (керівник Стефанія Колесник),вокальний колектив «Чарівниці» (керівник Ольга Мельникович), колектив естрадної пісні «Мальви» (керівник Олеся Смецька), солістка Лишнянського Будинку культури Ліза Шевчук. Не залишили нікого байдужими хореографічні композиції дітей Лишнянського НВО (керівник Оксана Шевчук) та новоствореного танцювального колективу при Лишнянському Будинку культури (керівник Олеся Смецька).

Після концерту сусіди із с. Мостище, с. Ясногородка та наші мисливці та рибалки люб’язно частували всіх бажаючих пловом з димком, гречаною кашею з м’ясом, ухою, глінтвейном. Із задоволенням підкріпившись, односельчани та гості продовжили веселитись під час дискотеки. На думку господарів і гостей, свято села вдалося. Воно виконало свою основну місію – об’єднало людей, і ще довго зігріватиме сільчан приємними спогадами.

Марина ІЛЬЧЕНКО.

Додати коментар