НЕБЕЛИЦЯ РАДО ПРИЙМАЛА ВІТАННЯ

0

Родина. У цьому слові об’єднано не лише любов, а й тепло, розуміння, дружба, допомога, підтримка… Саме таким словом можна описати жителів села Небелиця. Всі вони немов одна велика родина, яких разом зібрала сільський голова Любов Бабенко.

Саме в такому родинному колі щороку відзначають День села. І цей рік не став винятком. При виїзді в село відчувалася тепла святкова атмосфера, й погода була немов на замовлення – тепла і сонячна. На шляху зустрічалися посвятковому вбрані небеличани, які йшли на урочистості. Цьогоріч святкування Дня села розпочалося з урочистого відкриття спортивно-ігрового майданчика. На захід завітали голова районної ради Олександр Гулак, депутати районної ради Микола та Оксана Нечай, засновник ТОВ «Агро-ленд» Сергій Галузин. Вони разом із сільським головою Любов Бабенко перерізали червону стрічку.

– Три роки пішло на втілення цієї ідеї, – сказала Любов’ю Василівна. – Раніше на цьому місці були кущі, аварійні дерева. Спочатку все тут розчистили, викорчували пеньки. Нині, як ви бачите, тут є дитячий майданчик, лавки й бесідка для відпочинку.
Для тих, хто займається спортом, створено окрему спортивну зону. Тут є вуличні тренажери, волейбольно-баскетбольний майданчик, міні-футбольне поле. До речі, після виходу нашої команди до Євро-2020, хлопчаки тут влаштували свій турнір й завадою не стала засіяна травою рілля.

– Цей проект демонструє турботу про підростаюче покоління, – додав голова районної ради Олександр Гулак. – Саме такі проекти мають втілюватися першочергово. Адже діти – це наше майбутнє. Нині в селі триває будівництво школи, що є великим плюсом у розвитку села.

Олександр Олександрович вручив очільниці села Любові Бабенко м’ячі, котрими дітвора гратиметься на новоствореному майданчику. Друга частина урочистостей – святковий концерт відбувся у Будинку культури. Завітали на свято також і начальник управління фінансів райдержадміністрації Світлана Дідківська, завідуюча сектора культури, молоді, національностей та релігій Ліна Факторович, завідуюча сектора містобудування та архітектури райдержадміністрації Світлана Головатенко, заступник директора ТОВ «Палтех» Ігор Бабич, керівник ТОВ «Артель №1» Олексій Степаненко.

– Таке село, безсумнівно, має бути прикладом для інших, – сказав голова районної ради Олександр Гулак. – Завдяки злагодженій співпраці очільниці села, депутатів сільської та районної рад і районного керівництва, підприємців не на словах, а на ділі можемо переконатися, що всі ланки влади працюють ефективно, є результат, який сьогодні нам демонструє Небелиця.

З вітальними словами звернулись до присутніх і депутати районної ради Микола та Оксана Нечай.

– День села – це можливість підсумувати роботу, прозвітувати перед односельцями. Любов Василівна має чудову команду. Вона постійно залучає підприємців до розбудови села та покращення в культурній, економічній, соціальній сферах. Ми, як депутати, підприємці також любимо і поважаємо Любов Василівну, адже співпраця з нею приносить задоволення.

Цього дня було вручено багато подарунків та квітів. Відзначили наймолодших і найстарших жителів села, ювілярів, які відсвяткували 50-й, 60-й, 70-й, 80-й і 90-й ювілей. Привітали подружжя Миколу та Ганну Дзюби, котрі вже 70 років прожили пліч-о-пліч і мають 5 дітей. Слова вдячності та поваги лунали на адресу учасників АТО Миколи Шевченка, Миколи Кулаги, Юрія
Хоменка та Валентина Більдюкевича.

– Дуже вдячна всім підприємцям, котрі допомогли придбати подарунки й квіти для сьогоднішнього свята, – сказала очільниця Небелиці Любов Бабенко. – Саме ви завжди підтримуєте наше село не лише у радісні і святкові дні, а й у повсякденні будні. Разом ми можемо досягти більших результатів. Ніколи ви осторонь не залишаєтеся, завжди допомагаєте вирішувати складні питання, підтримуєте фінансово. Велика вдячність вам від імені всіх сільчан і сподіваємось й у майбутньому тісно співпрацювати з вами.

Святкову програму підготували аматорський фольклорний колектив «Полісяночка» (керівник Людмила Бусел) та школярі. По завершенню урочистостей дітвора бавилася на батуті, ласувала солодкою ватою. Всі, хто побував на святі, ще довго згадуватимуть його!

Марина ІЛЬЧЕНКО.

Додати коментар