ГУЛЯЛО Й ВЕСЕЛИЛОСЬ ВСЕ СЕЛО

0

Звивається стежиночка до рідного села,
Та найдорожча жилочка, де молодість пройшла,
Та ниточка без вузликів, що в серці я ношу,
Та найсвятіша музика, якою дорожу!

Нещодавно в селі Осиково відзначили День села. Святкування розпочалося літургією в церкві на честь ікони Божої Матері «Все Цариця», яку провів архімандрит Філарет. Після її закінчення прихожани пригостили дітей з районного Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Промінь надії» і Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Для дітвори також були організовані розваги.

Святковий концерт подарували вокальний жіночий ансамбль «Калиновий гай» с. Осикове (керівник Стефанія Колесник), народний фольклорний колектив «Сік землі» с. Лишня (керівник Ольга Даниленко), колектив «Чарівниці» с. Лишня (керівник Ольга Мельникович), колектив «Перлина краю» с. Мостище (керівник Майя Коваленко).

Лишнянський сільський голова Андрій Шевчук привітав усіх присутніх з храмовим святом, Днем села та з 28-ю річницею Незалежності України. Він з нагоди святкування вручив учасникам АТО та колективам грамоти і премії. Архімандрит Філарет разом з гостями свята помолився за мир в Україні, за загиблими. Святковий концерт завершився спільною піснею чотирьох колективів під керівництвом Стефанії Колесник.

Естафету свята передали «Фестивалю борщу», який відбувся за підтримки громадської організації «Розвиток і добробут». Вправні господарі та господині готували борщ за власними рецептами, з маленькими секретами, а всі присутні дегустували й визначали – чий борщ смачніший? Переможцем став Микола Палій. Друге місце розділили між собою Віка Ященко та Олена Радченко. Третє місце дегустатори віддали Євгенії Ханенко. Завершальним акордом свята стала дискотека для молоді.

Додати коментар