ДЕНЬ СЕЛА У РОЖЕВІ

0

ПАХНЕ РІДНЕ СЕЛО ЦВІТІННЯМ ЛУГІВ
І РОЗДОЛЛЯМ НЕБЕС, І ПІСНЯМИ ГАЇВ,
І ПОЛЯМИ, ДЕ СОНЯЧНЕ СВІТИТЬ ЧОЛО,
ПАХНЕ ЦВІТОМ СЕЛО…

За традицією 24 серпня, в День незалежності України в Рожеві відзначають День села. Не став винятком і цей день. Цього святкового дня місцеві мешканці прийшли до сільського Будинку культури, щоб стати свідками цікавого урочистого дійства. Перед односельчанами на сцені виступали юні місцеві співаки та самодіяльні артисти. Дійство розпочалося з виконання Гімну України, потім свої пісенні номери представили Вікторія Гулак, Анісія Соломенко та Крістіна Тарасенко. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих та померлих мешканців Рожева. Також цього дня виступали і досвідченні виконавці. Так значну частину святкового концерту заповнив фольклорний аматорський колектив «Любисток» з Бишева. Свої подарунки у вигляді пісень на слова директора Рожівського сільського Будинку культури Бориса Шульги місцевим мешканцям подарував Анатолій Дем’янчук з Наливайківки.

Звичайно ж, не могло не бути в цей день привітань від Рожівського сільського голови – Микола Чапік привітав усіх, хто завітав на свято і з Днем незалежності, і з Днем села, розповів про виконану за рік роботу та поділився планами на майбутнє. Потім сільський голова привітав почесними грамотами новонароджених мешканців Рожева. Також не забули про маленького козака Владислава, який саме 24 серпня святкує свій день народження. Микола Васильович привітав і старожилів села та розповів про кожного з них. Ці привітання зал вітав аплодисментами. Не забув Микола Чапік і про подружні пари, за плечима яких щасливо прожиті роки, про які не соромно згадати.

Насамкінець Рожівський сільський голова привітав учасників російсько-української війни та їхніх батьків. На щастя, жодного мешканця Рожева на Сході України втрачено не було. Також до привітань захисників України приєдналися і представники ТОВ «Агроленд». Крім того, вітали мешканців Рожева з Днем села й інші почесні гості: начальник управління соціального захисту населення Макарівської районної державної адміністрації Григорій Невмержицький вручив Миколі Васильовичу грамоту від голови Київської обласної ради.

Привезли свої подарунки і представники сусіднього села Червона Слобода – сільська голова Валентина Панова та директор школи Михайло Шульга. Наприкінці святкового вечора виступив кандидат історичних наук Віталій Гедз, директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею, адміністратор кампанії «Пам’ять Нації». Під час свого виступу краєзнавець присутнім розповів про історію віднайдення листів остарбайтерів, про Вадима Токаря, який першим відгукнувся на пропозицію вручати символічні копії, про кампанію «Пам’ять Нації» та про проект «НепрOSTі листи», який з районного перетворився на обласний. За два роки окупації гітлерівці вивезли з Рожева на примусові роботи 65 осіб. У ДАКО було знайдено 15 листів з села, авторами яких є 14 місцевих мешканців. Терміни пошуку рідних були дуже стислими (список голова сілької ради отримав 19 серпня). Проте навіть за цей короткий термін знайдено три родини, які отримали 4 листи.

По закінченні концерту на всіх мешканців на площі перед Будинком культури чекали різноманітні смаколики і святкова дискотека.

Додати коментар