ВІСТІ З СІЛ

0

МАКОВИЩЕ

Благоустрій – спільна справа

Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту. Тож у селі Маковище роботи з благоустрою не обмежуються місячником з прибирання довкілля, а тривають постійно. Нещодавно біля ставка ліквідували чагарники, прибрали в парку, посадили нові дерева. За кошти обласного бюджету проведено ямковий ремонт доріг.
Приємно зазначити, що в селі є підприємства, установи, фізичні-особи підприємці та громадяни, котрі створюють біля своїх будівель і житлових будинків належний благоустрій та озеленення.

За парти сядуть й старшокласники

У селі велике значення має школа. Такої ж думки й Маковищанський сільський голова Богдан Живага. З 2015 року в селі була лише початкова школа. Учні старших класів вимушені були їздити за кілька кілометрів, аби отримати знання. Неодноразово сільчани піднімали питання, аби їх старші діти теж навчалися у рідній школі. Їх наполегливість увінчалась успіхом. Директор Маковищанського НВО «ЗОШ І ступеня – дитячий садок» Вікторія Чернявка подала клопотання до сільської ради щодо зміни акредитаційного рівня навчального закладу із «ЗОШ І ступеня – дитячий садок» в «ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячий садок».
Сільський голова Богдан Живага та депутатський корпус підтримали його. Також клопотання схвалено й райдержадміністрацією, районною радою і відділом освіти райдержадміністрації.
З першого вересня у Маковищі за шкільні парти сядуть не лише учні 1-4 класів, а й 5-9 класів.

 

СИТНЯКИ

Ноутбук для першачків, відеокамери для порядку…

Цьогоріч у Ситняках з місцевого бюджету виділено 20 тисяч гривень на придбання ноутбука та принтера для першого класу. 10 тисяч гривень виділено на поточний ремонт Будинку культури і бібліотеки. Встановили 10 камер відеоспостереження. З них – 4 в центрі, решта при в’їзді в село та виїзді з нього і на хуторах. Встановлено біля школи дорожні знаки «діти» і «обмеження швидкості», придбані за кошти місцевого бюджету.

На творчій ниві засяяла нова зірка

Наш народ здавна славиться своїми піснями. У районі створено багато співочих колективів. Цьогоріч на творчій ниві засяяла ще одна зірка – фольклорний колектив «Квіткова долина». Свою творчу діяльність жіночий колектив розпочав у рідному селі Ситняки. В майбутньому «Квіткова долина» планує брати участь в різних творчих заходах та конкурсах не лише у нашому районі, а й за його межами. Місцева влада не залишається осторонь, всіляко підтримує своїх земляків. За кошти місцевого бюджету придбано костюми для виступів, за що співочий колектив дуже вдячний.
Бажаємо «Квітковій долині» багато років радувати своїм співом зі сцени.

 

НЕБЕЛИЦЯ

Реконструкція парку, обеліска, школи

У Небелиці за кошти місцевого бюджету розпочато роботи з капітального ремонту – реконструкції парку.
Тут облаштовують дитячий та спортивний майданчики, волейбольне і баскетбольне поля, міні-футбольне поле.
Закуплено вуличні спортивні тренажери, лавки, урни.
Тривають роботи з облаштування доріжок, заміни огорожі навколо парку.
Також ведеться капітальний ремонт обеліска. Нині триває оновлення-доповнення списку загиблих у Другій світовій війні – за архівами Макарівського районного історико-краєзнавчого музею розшифровують ініціали загиблих воїнів, доповнюють датами народження та загибелі.
Триває реконструкція й місцевої школи. Стару частину (дерев’яну) відновлюють за кошти з місцевого бюджету. Тут облаштують їдальню, спортивний зал, дитячий садок.

Марина ІЛЬЧЕНКО.

Додати коментар