КОЛИ ГРУБО ПОРУШУЮТЬСЯ ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ…

0

Упродовж квітня патрульною поліцією Макарівського відділення поліції зафіксовано 113 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху (за аналогічний період минулого року – 111), з них 10 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (у 2018 – 19).За вказаний період на території району скоєно 23 дорожньотранспортні пригоди (5 – на автодорозі Київ – Чоп), з них 5 – з потерпілими, 10 осіб травмовано, 2 загинули.

15 квітня близько 15.40 двоє пішоходів, 2002 та 2013 р. н., щвидко вийшли на пішохідний перехід, що не дозволило водієві вчасно зреагувати та повністю зупинити вантажний автомобіль, що призвело до травмування дітей. Відповідно до п. 4.14. ПДР України пішоходам забороняється виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху, та раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід.

18 квітня близько 2.36 водій легкового автомобіля гр. Х., 1981 р. н., рухаючись по автодорозі Київ – Чоп, наїхав на відбійник, в результаті чого двоє пасажирів були травмовані, а водій від отриманих тілесних ушкоджень помер у закладі охорони здоров’я.

20 квітня близько 18.10 водій легкового автомобіля гр. П, 1969 р. н., виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з іншим легковим автомобілем. Як наслідок – пасажир першого автомобіля загинув, а водій гр. П. та пасажир другого автомобіля були травмовані.

Усі ДТП з тяжкими наслідками скоєні у результаті грубого порушення Правил дорожнього руху. Сідати за кермо варто виключно за хорошого самопочуття, належних швидкості реакції та уваги, проявляючи повагу до інших учасників дорожнього руху. З підвищеною відповідальністю за життя та здоров’я варто ставитись до керування транспортним засобом при перевезенні дітей та у разі довготривалих поїздок.

Макарівське ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області.

Додати коментар