ЛЕКЦІЯ АВРАМЕНКА

0

13 квітня до Макарова завітав лауреат Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 1996» Олександр АВРАМЕНКО. 
На сьогодні Олександр Авраменко є доцентом Київського університету імені Бориса Грінченка, а також завідувачем кафедри гуманітарних дисциплін у Технічному ліцеї НТУУ «КПІ». Крім того, він веде на телеканалі «1+1» авторську програму «Експрес-уроки української».

Олександр Авраменко – автор великої кількості підручників та посібників з української мови. Найпопулярнішими зараз є дві частини книжки «100 експрес-уроків української». Однак причиною візиту філолога до Макарова стало… зовнішнє незалежне оцінювання. Олександр Миколайович є керівником робочої групи з розробки програм зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Також він – упорядник посібників для проведення державної підсумкової атестації в українських школах. На зустріч, яка відбулася в кінотеатрі «Ольвія», зібралися вчителі та учнівська молодь майже зі всієї Макарівщини.

Виступаючи, Олександр Авраменко розповів, які теми є найважливішими для складання ЗНО. Присутніх лектор попросив звернути увагу на орфограми: апостроф, знак м’якшення, спрощення в групах приголосних, подвоєні літери, правопис власних назв, ненаголошені голосні «е», «и», «НЕ» з різними частинами мови, правопис складних слів разом і з дефісом; кличний відмінок на прикладі імен; рід іменника; ступені порівняння прикметника; відмінювання числівників; наказовий спосіб дієслова; вставні слова й звертання; однорідні члени речення; відокремлені додатки, обставини, означення й прикладки; члени речення; види односкладних речень, види складних речень, види підрядних речень. А також правильну вимову слів, фразеологізми, слова іншомовного походження та пунктуацію.

Також Олександр Авраменко зазначив, що помилкою буде для випускників зосереджуватися лише на українській мові. Не потрібно, за словами лектора, забувати й про українську літературу. Тим, хто не любить читати, Олександр Авраменко порекомендував прослухати його аудіо передачі з літератури у форматі МР3. Завершуючи лекцію, Олександр Авраменко присутнім ще раз наголосив: «Не бійтеся помилятися, не бійтеся щось зробити не так і відрізнятися від інших. Це все нормально. Будьте впевненими в собі, щоб бути щасливими. А якщо хочете стати самодостатніми, заможними та успішними людьми – працюйте!»

Під час виступу лектор довів, що є не лише професіоналом своєї справи, а й володіє позитивною енергетикою, прекрасними голосом і дикцією. Всі учасники заходу залишали кінотеатр з гарним настроєм та позитивними емоціями від виступу Олександра Авраменка.

Додати коментар