ЛІКИ ВІД «ЗДОРОВОЇ НАЦІЇ»

0

Минулого тижня до Макарівської Центральної районної лікарні завітали представники Благодійного фонду «Здорова нація»: Наталія Примакова – його директор та голова Гавронщинської сільської ради, волонтер Фонду Олексій Коба і надали благодійну допомогу у вигляді ліків на суму понад 15 тис. грн, а саме препарат «Стабізол 6%».

Висловлюємо подяку в.о. головного лікаря Анатолію Йовенку за те, що він турбується про життя мешканців Макарівщини і прийняв благодійну допомогу від Фонду «Здорова нація».

Що стосується діяльності Фонду, то він діє не лише в Макарівському районі, а й по всій Україні. Наші волонтери працюють в усіх областях. Висловлюю їм величезну подяку, оскільки працюють вони безкоштовно, доставляють ліки в лікарні, Дитячі будинки, ФАПи, Будинки для людей похилого віку, де люди потребують ліків, а можливості їх придбати немає. І, на жаль, державою замало виділяється коштів на вирішення питань з ліками. Волонтери Фонду доставляють ліки у військові шпиталі, в зону проведення АТО, де ліки просто необхідні. За це їм величезне спасибі, – зазначила Наталія Примакова.

Макарівщина – особливий регіон, Макарівська ЦРЛ в діяльності Фонду в пріоритеті і коли виникла можливість надати інфекційному та хірургічному відділенням препарат «Стабізол 6%», ми вирішили негайно це зробити. Цей препарат ще називають «голуба кров». Це, по суті, замінник крові. Його використовують при тяжких пораненнях, опіках тощо. Наразі є можливість усім тим, хто потребує цього препарату та не має змоги його придбати за власні кошти, – отримати його безкоштовно. Для цього потрібно звернутись до в.о. головного лікаря Анатолія Йовенка, – сказав Олексій Коба. – Хочу зазначити важливий момент, що в процесі діяльності Благодійного фонду, ми зіткнулися з проблематикою гепатиту в Україні. Це вражаючі, на мій погляд, цифри. Про це говорять фахівці, лікарі. І кількість хворих з кожним днем зростає. На жаль, держава не робить тих кроків, які мала б робити щодо вирішення цієї глобальної проблеми. До нас, як до волонтерів, є дуже багато звернень стосовно того, чим ми мо- жемо допомогти людям, котрі хворіють цією інфекцією і тому нами було ухвалено рішення заснувати Всеукраїнську Асоціацію «Україна без гепатиту». Діяльність цієї асоціації спрямована на те, щоб висвітлювати правду в Україні про цю проблему, допомагати хворим, – розповів Олексій Коба.

Довідка: «Стабізол 6%». Показання до застосування при таких станах: гіповолемія; профілактика гіповолемічного шоку, що розвивається під час хірургічного втручання, при тяжких пораненнях, опіках, отруєннях, інфекційних захворюваннях; необхідність проведення гемоділюції. Відноситься до замінників плазми крові.

Максим КРАВЧЕНЯ.

Додати коментар