Презентація виставки

0

23 листопада в обрядовому залі Макарівського районного Будинку культури відбулася презентація виставки «Краще б мені ніколи не бачити цього…», яка є спільним проектом Державного архіву Київської області, Всеукраїнської компанії «Пам’ять Нації» та Макарівського районного Будинку культури.

Матеріали, представлені на виставці, розповідали про Голодомор на Макарівщині. Зокрема відвідувачі могли побачити телеграму В. Затонського, одного з організаторів голоду в районі, місцеву газету з повідомленнями про провал хлібоздачі. Та найцінніший експонат – це 45 копій карток з книги записів про смерть мешканців с. Маковище Макарівського району. Невідомий герой в графі «причина смерті» вписав – «від голоду». І якщо врахувати, що у період 1931–1933 рр. населення села скоротилося на 128 осіб, то можливо завдяки цій людині ми маємо повний список померлих від голоду у 1932–1933 рр.

На презентації виставки, яку проводив директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею Віталій Гедз, була присутня директор Державного архіву Київської області Соф’я Каменєва.

Додати коментар