День працівника соціальної сфери

0

Життя людини до тих пір має цінність,
поки людина може допомагати іншим.
Іван Франко

Є в осінньому святковому календарі особливий день, що припадає на першу неділю листопада, в яку професійне свято відзначають усі соціальні працівники – День працівника соціальної сфери, встановлений Указом Президента України № 374/99 від 13 квітня 1999 року. Це професійне свято, яке по праву належить тим, хто проявляє співчуття, милосердя та людяність, ділиться своїм душевним теплом з тими, хто найбільше його потребує. Соціальні працівники відчувають життєвий пульс суспільства і люди вірять їм, ідуть до них із впевненістю в тому, що знайдуть співчуття, підтримку у вирішенні своїх проблем.

Сьогодні ця професія, що передусім визначається категоріями добра й милосердя, вкрай необхідна людям. Одиноким і немічним стареньким нелегко доводиться в усі часи, особливо на селі, багато з них потребують допомоги. Соціальний робітник – це найкращий друг, надійний помічник для людей похилого віку, які на схилі літ залишилися самотніми, а часто може і єдина розрада в теперішньому складному житті.

І саме соціальні робітники Макарівського районного територіального Центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) своєю щоденною турботою опікуються цією категорією населення, надають їм систематичну допомогу в приготуванні їжі, прибиранні житла, купівлі продуктів харчування, оплаті комунальних послуг, оформленні субсидій тощо.

На даний час в територіальному Центрі працює більше сорока соціальних робітників, які надають соціальні послуги в 33 населених пунктах нашого району та на обслуговуванні яких знаходиться 863 людей похилого віку, 107 осіб з обмеженими фізичними можливостями, 83 учасників АТО і 168 малозабезпечених сімей.

З початку року за сприяння соціальних робітників підопічним була надана допомога продуктами харчування, медикаментами, промисловими та будівельними товарами на загальну суму 231364 грн, в проведенні сільськогосподарських робіт – на суму 24140 грн. Хочеться сердечно подякувати соціальним робітникам: Валентині Тимошенко, Лесі Пінчук, Ніні Ярмоленко, Ользі Біденко, Світані Сармадєйкіній, Світлані Заєць, Валентині Мокійчук, Ірині Макаровій, Маїні Кураченко, Ользі Чорній, Аллі Харченко, Марії Пацан, Зінаїді Мамулі, Тетяні Єфременковій, Ользі Остренко, Ользі Шмиріній, Тетяні Годинник за їх працю – скромну і можливо непомітну, але завжди сповнену високого гуманізму милосердя та душевного тепла.

Не можна не згадати і соціальних працівників відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян, які цілодобово опікуються старенькими, часто забутими своїми рідними. Саме завдяки таким небайдужим до людських проблем працівникам як Валентина Купченко, Тетяна Гордієнко, Дар’я Петрик, Олена Мартиненко, Ірина Осталецька та керівника Світлани Макаренко мешканці відділення забезпечені умовами для нормального життя, зігріті душевним теплом і добротою.

Не обділені увагою підопічні і з боку медичної сестри Наталії Овсюхно, яка постійно слідкує за станом їхнього здоров’я, проводить вимірювання температури й тиску, вмісту цукру в крові та, за необхідності, супроводжує до медичних закладів.

Дорогі колеги!
Прийміть найширіші вітання з нагоди професійного свята – Дня працівника соціальної сфери України. Хай невичерпною буде чиста криниця ваших душ, а заслужена шана додасть сил і наснаги на нові здобутки у вашій нелегкій, але дуже потрібній справі. То ж бажаю вам творчого натхнення, здійснення усіх ваших задумів і мрій, щоб не згасла ваша віра в щедрість людської душі, щоб вас завжди супроводжували милосердя й доброта, бажання та спроможність бути корисними людям!

Ольга ДОЦЕНКО,
директор Макарівського районного
територіального Центру соціального
обслуговування.

Додати коментар