Безмежний світ любові Марії Даниленко

0

На минулому тижні у с. Лишня відбувся творчий вечір Марії Іванівни Даниленко з нагоди її 80-річчя. Всі знають її як шанованого педагога, людину, яка 22 роки свого життя – з 1972 до 1993 роки – присвятила дітям, працюючи директором Макарівського районного будинку піонерів та школярів. Привітати її прийшли велика родина, друзі, заснований нею ансамбль «Калиновий Гай» (с. Осикове), колеги з народного аматорського хору «Сік Землі» (с. Лишня), а також колишні учні та колеги Марії Іванівни, що й досі працюють у Макарівському районному Центрі творчості дітей та юнацтва імені Данила Туптала.

На творчому вечорі із назвою «Світ моєї любові» звучала власна поезія, авторські пісні Марії Іванівни, пісні на вірші українських
поетів, покладені на її авторську музику. Зал прикрашали власні картини ювілярки, виконані аквареллю та фломастерами. Творчість Марії Даниленко, як і її життєвий шлях, – це сміливість і любов. Сміливість мати талант, плекати його все життя. Сміливість жити на повні груди, незважаючи на отриману в дитинстві важку травму, сміливість братися за нові цікаві справи, починати роботу з «нуля» і досягати чудових результатів. І все це пронизане, як променем сонця, – любов’ю.

Саме любов до дітей, людей і свого рідного краю так чудово виражає у авторських піснях Марія Іванівна. «Ой село, моє рідне село», «Живи, моє село!», «Розцвітай, моя земля!» – це не тільки своєрідні гімни рідним просторам, а й уособлення великої любові української жінки до свого маленького, але такого рідного, села Лишні. Ці пісні включають у свій репертуар і залюбки виконують солісти й ансамблі з інших сіл.

Цьогорічний творчий вечір Марії Даниленко став презентацією творчого доробку останніх років, невеличким підсумком, але попереду у Марії Іванівни безліч планів – видати нотні записи своїх пісень, підготувати до видання книгу власної поезії та збірку авторських сценаріїв різноманітних свят. Нехай буде невичерпним її натхнення і, дай Боже, їй многая літа!

Ольга Леонова.

Додати коментар