Про здоржчання вартості проїзду в маршрутках …

1

У макарівських маршрутках, на відміну від інших районів вже вдруге за дев’ять місяців піднялась вартість проїзду. З чим це пов’язано? Для прикладу на маршруті Київ – Димер (протяжність маршруту – 47 км) вартість проїзду складає 25 грн. Чому така різниця з маршрутом Київ – Макарів (46 км)? З цими питаннями «М.в.» звернулись за роз’ясненнями до заступника директора ТОВ «АТП «Стріла» Володимира Москаленка:

– З приводу Димера конкретно нічого не можу сказати. Але приблизно місяців 4–5 була нарада в Київській обласній державній адміністрації. Всі перевізники надавали свої тарифи. Наші тарифи були майже найнижчі в області. Для прикладу в Києво-Святошинському районі нещодавно встановлено тариф 1 грн пас/км, а у нас він не перевищує 75 коп. Основна причина здорожчання вартості проїзду? Знову різкий зріст вартості палива, а також вартості запчастин.

Спілкувався Максим Кравченя.

1 коментар

  1. Цікава тарифікація виходить . Київ-Шпітьки 17грн, відстань 25км, 68коп за 1км. Шпітьки-Неграші 12грн, відстань 6км – в даному випадку виходить 2грн за 1км!!! Дизбаланс просто скажений, різниця неадекватно велика. Враховуючи таку різницю можна зробити висновок що тарифікація обирається незалежно від протяжності маршруту. Тодіж чим обгрунтована така вартість проїзду між селами? 2грн за 1км тобто 200грн на 100км, при вартості бензину 30грн за 1л – це виходить 6,6л на 100 км от і дійшли до тої межі коли вартість проїзду в маршрутці такаж як і машиною. А якщо при цьому щей з зупинки когось забрати то й дешевше.

Додати коментар