Мовний табір

0

Ось і закінчились сповнені турбот і галасу дні відпочинку та розваг у мовному літньому таборі «Sunny Kids» на базі Макарівського НВК «ЗОШ І–ІІІ ступенів – природничо-математичний ліцей». Багато цікавого і корисного було протягом зміни. Цьогоріч табір у нас не зовсім звичайний – вперше в ньому працювала іноземний волонтер.

За участі  організаторів проекту GoCamp до нашого ліцею прибула Даніелла Магніен (Danielle Magnien from Winchester) з Великобританії.

GoCamp – це проект з вивчення англійської мови для дітей із залученням іноземного волонтера. Програма GoCamp є найбільшим волонтерським проектом в Україні. Саме завдяки таким проектам наша країна стає більш європейською і відкритою до змін.

У мовному таборі «Sunny Kids» Даніелла вчила школярів долати мовний та культурний бар’єр. Завдяки іграм, невимушеному спілкуванню та власному прикладу, волонтер демонструвала дітям, як бути лідерами й свідомими громадянинами, як не боятися говорити іноземною мовою та поважати інші культури і нації. Діти мали змогу взяти участь у реалізації захоплюючих проектів та завдань, спілкуючись лише англійською мовою між собою і волонтером. Діти навчалися працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі, критично мислити та бути толерантними до інших.

Незабутні два тижні спілкування з Даніеллою в мовному таборі допомогли учням розширити світогляд, підвищити рівень мовної та мовленнєвої компетенції, заприятелювати з новими друзями, покращити рівень володіння іноземною мовою; непомітно подолали мовний бар’єр, вдало поєднали навчання і відпочинок, отримали мотивацію для подальшого вивчення іноземної мови.

І, як показав підсумок роботи, оголошений на святковому заході закриття табору, робота мовного табору була не просто цікавою, а й результативною. Діти весело, з користю провели свій час і вже зараз цікавляться, чи буде наступного року працювати табір.

11 червня табір зачинив свої двері. До зустрічі наступного літа!

Наталія Олійник,
вчитель англійської мови
Макарівського НВК «ЗОШ І–ІІІ ст.
природничо-математичний ліцей».

Додати коментар