НАГОРОДА ДЛЯ МАТЕРІ ГЕРОЯ

0

24 травня Наталії Сухенко, матері полеглого на російсько-українській війні Сергія Сухенка, від імені Бишівського благочиння УПЦ та Мотижинської сільської ради було вручено відзнаку народної пошани «Орден матері бійця АТО».

Знак народної пошани – «Орден матері бійця АТО» вручається матерям бійців АТО, котрі виховали та викохали гідних громадян, захисників рідної країни. За їх любов та самовіддане милосердя.

«Орден матері бійця АТО» – унікальна нагорода, яка виготовлена завдяки спільним зусиллям бійців АТО, волонтерів, ювелірів, дизайнерів та виробничників. Знак народної пошани прийнятий до капітулу Відкритої нагородної системи ВГО «Країна» та втілений у металі ВТО «Орден». Нагорода є у відкритому доступі, її можна придбати і відзначити тих матерів, волонтерів та дружин бійців АТО, які є прикладом героїзму.

На заході були присутні військовий журналіст Руслан Ткачук, голова Мотижинської сільської ради Ольга Сухенко та благочинний архімандрит Філарет.

До речі, як не сумно констатувати, але до останнього часу ні у районному військкоматі, ні у краєзнавчому музеї не було відомо про постать Сергія Сухенка. Як і про те, що він похований у с. Мотижин Макарівського району. А він є десятим нашим земляком, полеглим на російсько-українській війні.

Сергій Михайлович народився 16 грудня 1973 р. в м. Київ. З початком російсько-української війни – сержант, оператор механізованої роти 30-ї окремої механізованої бригади. Загинув 9 лютого 2015 р., коли дві машини бригади потрапили під обстріл поблизу села Логвинове, у верхній частині «дебальцівського виступу», на трасі між м. Дебальцеве і м. Артемівськ (Донецька обл.). Похований у Мотижині. У нього залишилася мати, дружина та дві доньки (1998 р.н. та 2010 р.н.).

Указом Президента України від 13 серпня 2015 р. «…за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ст. (посмертно).

Додати коментар