Творчий візити до Мотижина

0

Учні Макарівської дитячої школи мистецтв побували з творчим візитом у Мотижинській ЗОШ. Їх невеликий концерт складався з низки українських народних пісень у перекладі для різних музичних інструментів.

Виконавцями концертних номерів були переможці шкільного інструментального конкурсу української пісні, кращі учні, тому з радістю вітали виступ кожного з них юні та дорослі мотижинці.

muzsh2Звучали ліричнопротяжні пісні «По садочку ходжу», «Взяв би я бандуру», «Ой, чий то кінь стоїть», «Як до берези дуб прихилився», «Ой, летіла зозуленька», «Стоїть гора високая» та веселі й жартівливі – «І шумить, і гуде», «А я рак-неборак», «Ой джигуне-джигуне» в сольному виконанні Софії Мількевич, Дмитра Петрушенка, Віталія Юхимця, Вікторії Ковтун, Даніїла Карпця, Назара Єфремова, Софії Ноздріної, Ярослава Кучеренка, Павла Писаренка, Вероніки Марченко, Тетяни Онищенко.

muzsh3Особливою радо сприймали дуети: піаністів (Поліна Кондратенко і Катерина Кривенок), скрипалів (Михайло Бабич та Данило Дикун), цимбалістів (Остап Селіверстов та Олександра Лазаренко).

На закінчення концерту прозвучали веселі варіації на тему української пісні «У Харкові дощ іде», які виконали тріо гітаристів, – старшокласники Павло Писаренко, Ганна Миню та Софія Ноздріна.

Концерт готували викладачі Дитячої школи мистецтв Світлана Хахлюк, Галина Кравченко, Тетяна Скорик, Святослав Трощук, Тетяна Мельниченко, Борис Кукса, Віктор Садковський, Світлана Чихун, Інна Яковенко, Алла Вітковська, Ганна Котигорошко та заступник директора Ірина Саленко.

…Коли останні звуки розтанули в повітрі, залунали щедрі оплески школярів, їх батьків та педагогів, які довго аплодували юним музикантам, дякуючи за талант і творчість, за натхнення, подароване на прийдешні дні.

Ірина САЛЕНКО,
заступник директора Макарівської
дитячої школи мистецтв.

Додати коментар