СК «ЮНІОР» ВОЛОДАР КУБКА МАКАРІВСЬКОГО РАЙОНУ

0

У четвер, 24 серпня, на Центральному районному стадіоні імені М.Х. Бруквенка дві макарівські команди СК «Юніор» та ФК «Макарів» з’ясовували між собою хто стане володарем Кубку Макарівського району з футболу.

Як ми уже писали на своїх сторінках, ще було перше макарівське дербі в історії турніру. СК «Юніор» вперше грав у фіналі, ФК «Макарів» – втретє. Два попередні фінали були переможними для більш досвідченої команди.

Початок гри було призначено на досить ранній час для святкового дня – на 11.00. Також погодні умови протягом всього дня були аж ніяк не літніми. Саме цими двома факторами можна пояснити, що на трибунах зібралося досить мало глядачів. Але близько сотні вболівальників, які завітали на фінальну гру, не пожалкували про свій вибір. Сподобався матч і минулорічним володарям Кубку Макарівського району – гравцям ФК «Здвиж», які майже у повному складі були присутні на грі.

IMG_2193_1

На початку фіналу, як і подобає матчам такого рівня, прозвучав гімн України. Сам поєдинок розпочався з атак СК «Юніор». Саме вони заробили перший штрафний та перший кутовий. Але до небезпечних моментів не доходило. Спочатку захисник ФК «Макарів» цінною порушення та ризикуючи отримати травму, зупинив слаломний прохід капітана «юніорцівці» Олександра Богдюка. Удар зі штрафного вийшов не влучним. Потім Андрій Очеретюк замість прострілу у штрафний майданчик, вирішив обіграти захисника і втратив м’яч. Згодом Роман Підорін не потім відкритого Олександра Богдюка і пробив по воротам не точно. Атака за атакою накочувалася на ворота ФК «Макарів».

У середині першого тайму Олександр Богдюк зумів з під захисника зробити простріл у штрафний майданчик, де на передачу відгукнувся Роман Підорін й наніс красивий удар в один дотик. Але м’яч влучив у штангу воріт.

IMG_2237_1

Лише після цього гра від воріт ФК «Макарів» була відсунута. З трибун здалося, що це червоно-чорні взяли невеличку паузу на перепочинок. У підтримку такої думки свідчить той факт, що хоч ініціативою володіли жовто-сині, але небезпечних моментів до кінця першого тайму вони біля воріт «юніорівців» не створили. Кінцівка першого тайму запам’яталася красивим ударом гравця ФК «Макарів» через себе та великою кількістю порушень.

На другий тайм команди вийшли у старих складах, хоча вболівальники на трибунах були впевненні, що тренер ФК «Макарів» має зробити зміни. Тим паче гравці на лавці запасних могли підсилити гру. Початок другого тайму став точною копією кінця першого тайму. Ініціатива у жовто-синіх, але все під контролем червоно-чорних. І знову багато фолів, але у другому таймі щоб заспокоїти гру арбітр почав діставати з кишені жовті картки.

Через 5 хвилин після початку другого тайму у «юніорцівці» помітно почав присідати правий фланг атаки. І відразу заміна від тренерського складу. Коли на 50-й хвилині на поле замість Андрія Дриги виходив Владислав Савенок, ще ніхто не підозрював, що його поява на полі стане доленосною.

У відповідь тренер ФК «Макарів» на 58-й хвилині випускає на поле Олександра Горбаня, появу якого вболівальники вимагали ще у першому таймі. Андрію Очеретюку довелося важко проти суперника зі свіжими силами. І уже при першому ж зіткненні «юніорівець» заробив жовту картку, але у подальшому у двобоях спритнішим був Андрій. А одного разу коли Олександр все ж втік від захисника і прострелив у штрафний майданчик, виявилося що партнери по команді далеко позаду і передача була безадресною. Після цього Олександр Горбань знітився і став пасивним на полі.

У середині другого тайму захисники СК «Юніор» все ж привезли собі кілька небезпечних моментів, але їх врятував голкіпер. А коли «юніорівці» заробили поблизу своїх воріт штрафний удар, то Сергію Мусі не вистачило трішки влучності.

У цей момент СК «Юніор» відмовився від позиційних атак і перейшов на контратаки. Суть яких полягала у дальніх закиданнях м’ячів на флангових гравців з подальшим ударом, або прострілом. Кілька таких спроб призвели до кутових біля воріт ФК «Макарів».

А от на 84-й хвилині чергова дальня діагональна передача з лівого флангу захисту на правий фланг атаки, закінчилася ударом Владислава Савенка. Постріл застав воротаря жовто-синіх Захарченка зненацька. М’яч пролетів у нього над головою і влучив у ворота – 1:0.

IMG_2278_1

Грати залишалося небагато часу. ФК «Макарів» всіма силами пішов відіграватися, але захисники та голкіпер СК «Юніор» діяли надійно. На допомогу партнерам також відтягнули центральні півзахисники Роман Прокопенко та Олександр Богдюк.

І на 92-й хвилині, коли залишалося грати лише хвилину, саме капітан команди обікрав нападника і використав момент, що голкіпер ФК «Макарів» пішов допомагати атакуючим. Олександр Богдюк обіграв Захарченка ще у центрі поля, вибіг на пусті ворота та закотив у них м’яча – 2:0. На цьому він поставив красиву крапку у драматичному матчі.

IMG_2289_1

Як тільки жовто-сині розіграли м’яча пролунав фінальний свисток, який зафіксував, що СК «Юніор» з першої спроби виграв Кубок Макарівського району.

Після цього на полі виникли невеличкі сутички між гравцями команд, але досить швидко все було владнано. Тренер ФК «Макарів» звинуватив у поразці своєї команди суддівство, хоча у вболівальників претензій до головного рефері Олега Гриценка по ходу гри не було. Лише одного разу він прийняв суперечливе рішення щодо кутового поблизу воріт ФК «Макарів», але після консультації з боковим рефері Віталієм Левченком відмінив своє рішення. Потрапляння м’яча в руку суддя трактував завжди однаково і приймав однакові рішення відносно обох команд. У свою чергу фанати тренеру жовто-синіх вказали на помилки зі складом та з замінами.

Потім було нагородження. З вітальним словом до команд та присутніх звернувся голова Макарівської районної федерації футболу Олександр Богдюк. Він сказав, що гра вийшла дійсно кубковою і гідною фіналу. Виразив надію, що не зважаючи на конфлікти на полі за його межами гравці залишаться друзями. Після цього представники Макарівської РФФ вручили грамоту та медалі фіналістів гравцям ФК «Макарів».

Згодом голова Макарівської РФФ привітав віце-капітана СК «Юніор» Андрія Очеретюка та вручив йому Кубок, а гравцям медалі переможців. Нагороду отримали: Олександр Богдюк (капітан), Андрій Очеретюк (віце-капітан), Роман Підорін, Владислав Савенок, Сергій Малиновський, Ярослав Конда (голкіпер), Микола Лахтир, Артур Харіханов, Віталій Каленський, Роман Прокопенко, Андрій Дрига, Дмитро Юхименко, Богдан Маленко, Андрій Куранда, Адріан Лаврик, Владислав Савран, Олександр Пугач та Сергій Богдюк (тренер).

Також, незважаючи на напружений графік, на стадіон привітати переможців завітав Вадим Токар, Макарівський селищний головою. Вітаючи, переможців, він виразив надію, що цей трофей стане початком майбутніх великих перемог СК «Юніор».

А потім було фотографування з Кубком усіх причетних до перемоги.

Додати коментар