ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИСТАВКИ

0

20 червня в Макарівські районній бібліотеці для дітей презентували виставку «Київщина на картах XVI–XIX ст.», яка розпочала свою роботу у минулу п’ятницю.

Захід був організований начальником архівного відділу Макарівської районної державної адміністрації Юлією Кравець. На презентацію завітали керівники району.
З представленими експонатами присутніх ознайомила начальник відділу використання інформації та інформаційних технологій Державного архіву Київської області, кандидат історичних наук Ольга Бєлая. Вона в деталях розповіла про роки створення карт, про картографів та власників карт. На виставковій площі представлено 16 карт періоду XVI–XIX ст. Оригінали карт зберігаються в ДАКО.
Особливий інтерес у присутніх викликали мапи, на яких детально відображено населенні пункти сучасної Макарівщини. Зокрема, це карта Київської губернії (1810 р.) та генеральна карта Київської губернії із зазначенням поштових станцій і кількості верств, кур’єрських та поштових коней (1830 р.).
По закінченні екскурсії Юлія Кравець висловила подяку організаторам за представлення цікавої та інформативної виставки:

– Ми маємо надію, що це лише початок нашої співпраці, адже ваші виставки викликають інтерес у місцевих мешканців, – підкреслила начальник архівного відділу Макарівської райдержадміністрації.

Виставка триватиме до 28 червня в Макарівській районній бібліотеці для дітей (смт Макарів, вул. Димитрія Ростовського, 36). Ознайомитися з унікальними експонатами має змогу кожен охочий. Вхід вільний.

Додати коментар