КОНКУРС ДИТЯЧОГО МАЛЮНКА «ЗЕМЛЯ – НАШ РІДНИЙ ДІМ»

0

Міжнародний день Землі відзначається щорічно 22 квітня. Це свято започаткували для того, щоб кожен з нас – дорослий чи малий – звернув увагу на проблеми планети, на якій живемо.

Напевно саме тому з року в рік проводяться різні заходи, щоб в цей день люди «пробуджувалися», і по-новому дивились на свої взаємини з Матінкою-Землею. Не став виключенням і наш Макарів. Уже вдруге до Міжнародного дня Землі у Макарівському районному Будинку культури за підтримки Макарівської райдержадміністрації проводився конкурс дитячого малюнка «Земля – наш рідний дім». У ньому взяли участь учні середніх та старших класів Макарівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів– природничо-математичний ліцей» та Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія».

Привітали юних художників на конкурсі завідувач сектора культури, молоді, національностей та релігій райдержадміністрації Ліна Факторович та директор районного Будинку культури Людмила Колос. Вітаючи учасників конкурсу, вони зазначили, що Земля-планета – унікальна. Вона наша годувальниця, наш спільний дім, де є всі необхідні умови не лише для виживання, але і
для насолоди життям у всій його красі.

Працюючи над своїми роботами, кожен з учнів мав можливість показати любов до рідної Землі, відтворити власне ставлення до природи, до навколишнього середовища, щоб вкотре змусити кожного замислитись над своїми діями і вчинками, тим чи іншим чином спрямованими на повільне знищення нашої дивовижної планети.

z1По завершенні конкурсу дитячі роботи розмістилися на виставці у фойє районного Будинку культури, тож кожен охочий має змогу їх переглянути. До вашої уваги роботи учнів Макарівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – природничо-математичний ліцей»: Лізи Богаченко (10-А), Аліни Двірницької (10-А), Яни Крамаренко (10-А), Даніїла Бойка (10-А), Ольги Савченко (7-Б), Анастасії Береш (7-Б), Максима Савченка (7-Б), Вікторії Медведської (7-А), Анни Поливач (8-А) та Анастасії Затворницької (8-А) і учнів Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія»: Юлії Кондратенко (9-Б), Юрія Онопрієнка (6-Б), Олександри Науменко (8-А), Анни Костенко (8-А), Вероніки Бартошук (8-Б), Каріни Новицької (8-Б), Богдана Румянцева (8-Б), Каріни Валової (7-А), Анни Шевченко (6-Б), Альони Левченко (6-Б), Анастасії Плюти (6-Б). Свої роботи діти виконували в різних техніках, використовуючи олівці, акварелі, гуаш та акрилові фарби.

Всі учасники конкурсу отримали солодкі подарунки, дякуючи спонсорам – землевпорядній організації «Яран і К» (директор Олексій Дворський) та приватному підприємцю Станіславу Обухівському.

Переглядаючи дитячі роботи, вкотре переконуєшся, що ми всі відповідальні за мир і гармонію на нашій планеті. Потрібно щодня, щохвилини використовувати кожну можливість, щоб зберегти нашу чудову Землю для нащадків та наступних поколінь.

Наталія ГЕРБУТ,
методист Макарівського районного Будинку культури.

Додати коментар