Пам’яті Володимира Малика

0

22 лютого в Макарівському НВК «ЗОШ I ст. – районна гімназія» відбувся Урок історії «Український “Дюма“», присвячений 96-й річниці від дня народження нашого земляка, відомого українського письменника Володимира Малика (Сиченка).

Плекаймо таланти –
їх меншість.
Вони – наша гордість і біль!
В них нації вищість і першість.
Землі в них основа і сіль.

Про віхи життя Володимира Малика учням гімназії розповів кандидат історичних наук Віталій Гедз. Під час презентації директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею більш детально зупинився на маловідомих сторінках в житті письменника, зокрема розповів про роки Другої світової війни.

Також дітям було запропоновано переглянути мультфільм за романом В. Малика «Таємний посол». Мультсеріал створено в 2000 р. студією «Фрески» на замовлення каналу КДТРК. Режисер – Олег Коваленко, композитор – Алла Мігай. Анімаційний проект міг би мати великий успіх на вітчизняному ринку. Однак, цього не сталося з незрозумілих причин. На сьогодні існує лише пілотна серія «Таємного посла», яка побачила світ у 2010 р. Але на цьому все. Про інші серії нічого не відомо.

Наприкінці уроку Віталій Гедз передав до бібліотеки гімназії від імені сина нашого видатного земляка – Олександра Володимировича Сиченка книги з автографом.

У свою чергу директор гімназії Надія Василівна Ащенко подякувала за проведений урок та висловила надію, що він буде не останнім, адже Макарівщина багата на таланти, а діти хочуть про них знати більше. Тим паче, у листопаді ми будемо відзначати 95-річчя від дня народження нашого земляка, відомого українського письменника Петра Сиченка.

facebook-сторінка
Макарівського районного
історико-краєзнавчого
музею.

Додати коментар