Пам’яті Олександра Синиці

0

14 лютого 2007 р. в Колонщинській ЗОШ І-ІІІ ступеня відбувся Урок мужності, присвячений 28-й річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Минають дні, ідуть роки.
Життя листки перегортає…
А біль Афгану – навіки.
В душі й тепер не замовкає…

Про ті буремні роки ділилися спогадами з присутніми на цьому заході воїни-інтернаціоналісти, учасники війни в Афганістані Юлія Пелешок та Геннадій Здольник.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять усіх, хто загинув, виконуючи інтернаціональний обов’язок, і зокрема – воїнів-земляків. До пам’ятної дошки Олександра Синиці − воїна-інтернаціоналіста, вчителя місцевої школи, який загинув під час радянсько-афганської війни, учні школи поклали квіти.

Також на знак пам’яті про Олександра Синицю 14 лютого 2017 р. у Колонщині вперше відбувся волейбольний турнір.

синиця 1У змаганні взяли участь команди загальноосвітніх шкіл Колонщини, Копилова та навчально-виробничих об’єднань з Липівки і Ніжилович. Їх вітали провідний спеціаліст Київського обласного відділу фізичної культури Анатолій Дудченко, начальник відділу освіти фізичної культури та спорту райдержадміністрації Володимир Тарнавський, головний спеціаліст відділу Руслана Ткачук та завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти Олена Матейчук.

Переможцем турніру стала місцева команда, срібні нагороди отримали волейболісти Копилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а бронзу – представники Ніжиловицького НВО.

Сподіваємося, що турнір, започаткований в Колонщинській школі, стане традиційним і в ньому будуть брати участь команди всіх шкіл Макарівщини.

Юлія ШТИЛЕНКО,
заступник директора Колонщинської
ЗОШ І-ІІІ ступеня.

Додати коментар