Моніторингова місія Проекту ЄС/ПРООН в Калинівці

0

В Україні завершується ІІІ фаза реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ). Саме час оцінити – чи виконуються завдання, мета і строки впровадження мікропроектів учасниками Проекту.З такою місією завітали до села Калинівка аудитор, учасник верифікаційної місії, що проводиться Брюсельським офісом компанії «Ernst&Yang» Петро Поспісіл, спеціаліст з розвитку громад Проекту МРГ в Київській області Олена Рудич, координатори Проекту МРГ Світлана Коваль та Сівілія Черман. У роботі місії взяли участь Макарівський селищний голова Вадим Токар і координатор проекту в Макарівському районі Таїсія Петрушенко.

PROON_Kalynivka2Про результати впровадження мікропроекту «Енергозберігаючі заходи: капітальний ремонт системи опалення, заміна вікон у дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) «Веселка» в с. Калинівка» в рамках проекту Європейського союзу та програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду –ІІІ», який підготувала і, спільно з Макарівською селищною радою, реалізувала громадська організація села Калинівка «ДІДІЛІЯ», розповіла її голова Олена Гедз. Про фінансові показники проекту й цільове використання коштів учасників зустрічі поінформувала скарбник громадської організації Галина Коваль.

Громадський активіст ГО «ДІДІЛІЯ» Тетяна Литвин розповіла про партнерську співпрацю в громаді. Впровадження проекту спільно громадою та місцевою владою згуртовує людей, у них виникає зацікавленість покращувати своє життя та життя громади.

Завдяки проекту започатковано ефективну і реальну співпрацю місцевої влади, організації громади, грантодавців та бізнесу, також вирішено пріоритетні проблеми села Калинівка – підкреслив селищний голова Вадим Токар.

Петро Поспісіл, фахівець з фінансових питань, відзначив високий рівень документального забезпечення мікропроекту і був приємно вражений тим, що, не маючи попереднього досвіду, громада досягла гарних результатів. Крім того, аудитор підкреслив, що навіть мовний бар’єр не став перепоною в спілкуванні з учасниками проекту. Керівник дитячого закладу Катерина Вербицька, колектив садочка і маленькі господарі гостинно зустрічали учасників заходу, котрим розповіли та показали нову групу, яку відкрили завдяки ремонту. Тут діткам тепло і затишно, цікаво проводити час та пізнавати світ.

Всі учасники зустрічі залишились задоволені результатами спілкування про злагоджену співпрацю громади, влади, грантодавців та інших партнерів проекту.

Але громада не зупиняється на досягнутому – і далі бере участь в конкурсах грантодавців. Так, у грудні 2016 р. схвалено черговий грант на впровадження нового мікропроекту в селі Калинівка спільно з Макарівською селищною радою.

Олена ГЕДЗ,
Галина КОВАЛЬ.

Додати коментар