«Пенсійне забезпечення громадян – сьогодення та майбутнє»

0

Основними напрямками роботи Пенсійного фонду України є своєчасне і в повному обсязі призначення, перерахунок, виплата пенсій у відповідності з вимогами чинного законодавства та якісне обслуговування громадян.

Так, управлінням Пенсійного фонду України у Макарівському районі забезпечено стале й в повному обсязі фінансування пенсійних виплат у встановлені терміни. Виплата пенсії та грошової допомоги в районі проводиться об’єктами поштового зв’язку, через які отримують пенсію 8268 пенсіонерів (або 62,1% від загальної кількості пенсіонерів), та банківськими установами, через які отримують пенсію 5048 пенсіонерів (або 37,9%).

Протягом 2016 року проведено два масових перерахунки пенсій, за результатами якого перераховано пенсій 9785 пенсіонерам, середній розмір пенсій при цьому в порівнянні до початку року збільшився на 123,40 грн., та становить 1699,08 грн.

За 2016 рік сума видатків на пенсійні виплати склала 261,88 млн. грн. Середньомісячна виплата пенсій становить 21,82 млн. грн., а розмір середньоденної виплати – майже 1,0 млн. грн. При цьому, надходження власних коштів за 2016 рік складає 60527,20 тис. грн., відповідно забезпеченість власними коштами в районі на виплату пенсій лише 23,2 %.

Станом на 01.01.2017 року на обліку в управлінні перебуває 13370 пенсіонерів, з них більшість – 68,7 % (9156) становлять учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та потерпілі внаслідок техногенної атастрофи.

Управлінням постійно проводиться робота по призначенню, перерахунку пенсій та організації прийому громадян. Так, на даний час прийом громадян в управлінні організовано за принципом «єдиного вікна», що полегшує отримання послуг громадянами, які звернулися до управління. Таким чином, за 2016 рік управлінням опрацьовано 13141 звернення громадян, за результатами, яких:

– призначено 447 нових пенсій;
– проведено 4684 індивідуальних перерахунків, в тому числі 1323 – за заявами пенсіонерів, тощо.

Під час прийому громадян спеціалісти управління надають змістовні консультації та роз’яснення з питань пенсійного забезпечення, переліку необхідних документів, які необхідно подати для призначення пенсії, та інше.

У громадян часто виникають проблемні питання при зборі і підготовці необхідних документів, що підтверджують дані про стаж та заробітну плату працівників ліквідованих підприємств і, як наслідок, своєчасну та в повному обсязі реалізацію їх конституційних прав на пенсійне забезпечення.

Для уникнення подібних проблем дуже важливо роботодавцям дотримуватись вимог щодо збереження архівних документів та порядку їх передачі до архівних установ у випадку ліквідації, банкрутства, реорганізації підприємств, установ та організацій.

Також для реалізації права на пенсійне забезпечення дуже важливо, щоб працівники отримували офіційну заробітну плату, бо саме у такому випадку вони будуть соціально захищені, та набудуть необхідного страхового стажу. Адже однією з головних умов соціального страхування, яка стосується включення періодів трудової діяльності кожної людини до її страхового стажу, є щомісячна сплата роботодавцями єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів Державної фіскальної служби України від імені цієї людини та за неї.

Сьогодні існує багато випадків, коли працівники отримують офіційну зарплату на рівні або меншу за мінімальну, а решту зарплати – «у конверті». Це явна ознака прихованої зайнятості, коли людей оформляють на роботу погодинно, проставляють їм у табелі робочого часу 2 або 4 години, тоді як вони працюють по 8 годин на день. Відповідно й показують зарплату за 2 або 4 години, а решту – платять «у конвертах». У результаті людина втрачає велику частку майбутньої пенсії, або взагалі й право на неї. Відповідно до ст.8 Закону України № №1801-VIII від 21.12.2016 року «Про Державний бюджет України на 2017 рік» з 1 січня установлено мінімальну заробітну плату у місячному розмірі – 3200 гривень.

Кожен, хто працює, може перевірити на ВЕБ-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України інформацію з Державного реєстру застрахованих осіб про суми заробітку, з яких сплачено єдиний внесок та про періоди зарахування страхового стажу, а пенсіонер – ознайомитися з розміром пенсії.

Для цього потрібно лише звернутися із заявою до управління Пенсійного фонду України у Макарівському районі для отримання доступу до ВЕБ – порталу. Також можлива он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем ЕПП). А далі справа за вами.

Змусити роботодавців чесно платити найманим працівникам зароблені гривні зможуть лише самі працівники. Тож, зваживши всі «за» і «проти» офіційного працевлаштування, працівникам слід робити правильний вибір!

Управління Пенсійного фонду України
у Макарівському районі Київської області.

Додати коментар