Представники національної скаутської організації «Пласт» передали Вифлеємський Вогонь Миру Макарівській громаді

0

24 грудня на запрошення представників парафії св. прор. Іллі УГКЦ смт Макарова пластуни привезли і вперше передали громаді Макарова Вифлеємський Вогонь Миру. Ініціатором цієї події став учасник «Пласту» та парафіянин громади УГКЦ Макарова Василь Фтомович. 

Цей вогонь постійно горить у Вифлеємі на місці народження Ісуса Христа, як спомин про прихід на землю нашого Спасителя. Він визволяє людей з розпачу і дає сил, сподівання і надію, а головне – хоче дарувати нам своє Царство, Царство любові.

На цю акцію на запрошення нашої парафії прибули представники різних конфесій, Макарівський селищний голова Вадим Токар, координатор Центру допомоги військовим Макарівського району Оксана Герасименко та інші.

В скаутському поясненні палаючий вогник символізує очікування в період посту, означає повну жертовність. Світло є символом випромінювання добра, душевного спокою, любові до людей і до світу. Одночасно, цей промінчик – це солідарність зі всіма, хто
є далеко, солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості.

На початку отримання Вогню Миру всі присутні у спільній молитві «Отче наш» єдналися з Богом і одне з одним, щоб Господь благословив усіх присутніх на отримання цього Вогню до своїх рук і сердець, а відтак принести це світло до своїх домівок, до своїх сімей і родин.

Отож скаути, передавши вогонь усім присутнім, – заспівали пісню Вифлеємського вогню. Опісля кожен бажаючий міг привітати громаду і висловити свої побажання.

На завершення всі присутні спільно помолилися до Господа Бога за наш народ і країну молитвою «Боже Великий, Єдиний».

о. Євген ЧЕРНЮК,
настоятель парафії УГКЦ
смт Макарів.

Додати коментар