Давайте працювати спільно!

0

У селі розташований старовинний парк. З гідно з рішенням комітету Київської обласної ради від 28.02.1972р. №118 та рішення виконавчого комітету Київської обласної ради народних депутатів від 18.12.1984р. парк набув офіційного статусу, як «Паркпам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення – Копилівське».

Він цінний старовіковими насадженнями липи, клена, сосни та іншими декоративними породами дерев віком понад 110 років. З 1882 р. цей парк був невід’ємною частиною маєтку родини фон Мекк, що мала титул остезійських дворян. Сам барон фон Мекк був талановитим інженером шляхів сполучення. І цей парк створено за його власним проектом.

На початку 1960-х років у панському парку було збудовано сільський стадіон, що гармонійно вписується у ландшафт парку і слугує його доповненням. На жаль, наразі в силу природних процесів і відсутності належного догляду тривалий час, Парк перетворився на напівприродний мішаний ліс з підліском. Охоронні знаки й інформаційні аншлаги на території об’єкту ніколи не були встановлені. Але, місцеві мешканці часто згадують, який він був красивим та доглянутим, були алейки, лавочки, освітлення і не було чагарників. Так було доти, доки здійснювалось фінансування для догляду за парком.

На щастя є люди, які не тільки згадують колишню велич парку. Вже стало доброю традицією проводити толоки, на яких громадськість села спільними зусиллями прибирає парк. У поточному році на території Копилівської сільської ради розпочато і надалі триватимуть роботи з благоустрою, упорядкування й прибирання території паркової зони. Активну участь в прибиранні беруть небайдужі місцеві жителі. Силами цих громадян прибрані та вирубані чагарники, зібрано склопосуд, пластикові відходи між кладовищем і прилеглою до стадіону територією, в парковій зоні між вул. Київською та школою зібрано склопосуд та пластикові відходи, висаджено 10 саджанців дубів.

Неабияку підтримку у прибиранні надають активні й небайдужі люди – власники вантажного транспорту, котрі беруть безпосередньо участь у прибиранні. Оскільки територія паркової зони велика, тому роботи по прибиранню паркової зони та стадіону проводяться щосуботи з 9-ї до 12 годин, збір – біля Копилівського стадіону.

З метою наведення порядку та відновлення належної чистоти на території «Парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення Копилівське» уклінно прошу долучитися до проведення акції органи вико навчої влади, підприємства, установи, організації та всіх небайдужих громадян.

Прошу об’єднати зусилля місцевої територіальної громади, влади, представників бізнесу, соціальної сфери та громадських організацій.

Раїса ЧИЖЕВСЬКА,
сільський голова,
координатор акції. Тел. 096-714-72-82.

Додати коментар