На радість сільським дітям!

0

Найціннішим скарбом людства і кожної країни є діти. Саме вони в своїх руках тримають ключі від нашого майбутнього. Кожна
дитина – чистий струмок і щоб він залишався таким, його потрібно постійно підживлювати джерелами любові, ніжності, добра.
Але, на жаль, сьогодення українських дітей є не зовсім радісним: війна, соціальна та економічна незахищеність призвели до того, що діти досить швидко пізнають недосконалість світу, втрачають своє дитинство. Тому ми, дорослі, повинні захистити їх – нашу надію та майбутнє, адже немає більшої радості, аніж посмішки та сміх щасливих дітей.

Важливе місце у процесі фізичного та фізіологічного розвитку дитини посідає гра дитини, тобто її активна діяльність, під час
якої вона оволодіває мовою як головним засобом спілкування, стосунками, соціальними функціями. Під час гри формується
інтелектуальна сфера дитини, емоційна, моральна.

Вона сприяє вдосконаленню дитячого організму та фізичному розвитку, розвиває уяву. У грі проявляються індивідуальні
особливості та взаємини дітей. Ігри допомагають дітям розслабитися, розкритися і відчути себе комфортно. Таку роль, особливо у сільській місцевості, часто виконують ігрові майданчики, які допомагають згуртувати дітей та батьків, ближче їм познайомитись.

Розуміючи важливість даної проблеми, зважаючи на потреби сільських дітлахів, депутати Фасівської сільської ради власними коштами та силами спорудили ігрові майданчики. За роботу взялися дуже дружно, адже майже в кожного з них є свої діти
чи внуки, які з радістю скористаються всіма спорудами, що робили для них.

Як зраділи малюки та школярі, коли ігрові майданчики були завершені! Адже погратися на них зможуть діти різного віку. Для найменшеньких спорудили пісочниці та маленькі гойдалки, для старших – гірку та підвісні гойдалки, а найстаршим – турнікети і бруси.

Слід подякувати місцевому підприємцю, депутату Фасівської сільської ради Тетяні Куріпко та члену виконкому, настоятелю
Свято-Миколаївського храму Архімандриту Кирилу, які суттєво допомогли будівельними матеріалами. Всі зварювальні
роботи виконували депутати – Олександр Лихота, Олександр Синельник, Олег Кирпач та мешканці села Роман Якименко,
Павло Антонець і Руслан Беркут. Фарбуванням займалися депутати Олена Рубець, Тетяна Богаченко, Наталія Якименко, Альона Антонець і мешканці села Оксана Якименко, Ірина Ляшок та ряд інших.

Суттєво допомогли подружжя Соловйових Сергій та Оксана, атакож Віктор Вовченко, Ян Ляшок та Олег Кравченко. Окремої подяки заслуговують діти: Максим Мелащенко, Максим Марченко, Андрій Свириденко та Антон Герасименко, які активно допомагали дорослим, виконуючі різні їхні доручення. Сільський голова Іван Оніщенко нагородив кожного з дітей «Подяками» на День Знань – 1 вересня на урочистій лінійці в школі.

Слід відзначити активну роль організаторів спорудження ігрових майданчиків – секретаря сільської ради Олену Рубець та
настоятеля Свято-Миколаївського храму Архімандрита Кирила. Ігрові майданчики, які спорудженні біля Фасівської сільської ради та по вулиці Жовтневій – це лише перший крок для добробуту й процвітання села та його жителів. А попереду ще багато планів, мрій, які потрібно здійснити.

Віримо, що дорослі зроблять усе, щоб дитячі мрії стали дійсністю. Адже, саме для цього всі ми живемо та працюємо.

Надія Бабенко,
член виконкому Фасівської
сільської ради.

Додати коментар