Терпсихора запрошує

0

Щорічно, в жовтні місяці, коли багряний лист покриє землю золотим килимом, богиня танцю, граціозна Терпсихора, запрошує до себе на гостину в районний Будинок культури юних танцюристів. Тут майбутні «зірочки» мають можливість у чесній боротьбі показати свою майстерність.

Ось і цього року зібрались юні таланти на районний конкурс традиційного обласного фестивалю дитячих хореографічних колективів «Терпсихора запрошує».

Програму фестивалю вміло вели ведучі заходу – вихованці театрального гуртка «Маска» (керівник – Ольга Леоненко) ЦТДЮ ім. Д.Туптала: Наталія Шарабура та Вікторія Федоренко. Старання дітей оцінювало компетентне журі у складі: голова – директор ЦТДЮ ім. Д.Туптала Людмила Шатковська, члени журі: заступник директора з навчально-методичної роботи ЦТДЮ – Оксана Горбик, директор районного Будинку культури Людмила Колос.

Наразі свою хореографічну майстерність демонстрували дитячі танцювальні колективи молодшої, середньої,
старшої та різновікової категорій, які навчаються у гуртках районного Будинку культури, ЦТДЮ, Макарівської гімназії та Ясногородської, Новосілківської, Комарівської, Кодрянської, Липівської шкіл у номінаціях: «Класичний і демікласичний танець», «Народний танець», «Сучасний танець різних напрямів», «Бальний танець».

Загалом юні танцівники показали неабияку майстерність, про що свідчили дружні оплески глядачів. Журі відмітило хореографічний колектив ЦТДЮ (керівник Вероніка Захарченко) з танцювальною композицією «Хочемо жити без війни». Про результати конкурсу читайте в наступному номері газети. Але наперед скажу, що переможці братимуть участь у обласному фестивалі, який відбудеться навесняних канікулах у місті Вишгород.

Галина ГЕРАСИМЕНКО.

Додати коментар